zo 12 feb 2023, 13:30
KRC Genk KRC Genk 0 - 1 Antwerp Antwerp
De teen van onze assistenkonining Mike Trésor was net op tijd genezen. Zo koos Wouter Vrancken voor dezelfde 11 starters tegen Antwerp als tegen KAA Gent. In een kolkende Cegeka Arena begonnen onze Genkies aan de topper tegen The Great Old met een duidelijke opdracht: iets rechtzetten na de bekernederlaag van vorige maand.
Eerste helft

Onze jongens begonnen furieus aan de wedstrijd. Antwerp werd tegen de eigen achterlijn geduwd. Na 11 minuten resulteerde het in een eerste kans. Recht uit het boekje van Wouter Vrancken werd op rechts een mooie aanval in gang gezet. Samatta kwam voor zijn man aan de eerste paal, maar kon niet besluiten. De hele eerste helft bleef het éénrichtingsverkeer. Paintsil met het poortje door de benen van Antwerpverdediger Avila. Zijn pegel vanuit een scherpe hoek spatte uiteen op de eerste paal. De hele eerste helft kampeerden onze jongens verder op de helft van Antwerp. Op slag van rust werd nog een kopbal van Heynen op de lijn gekeerd door Janssen. Vandevoordt keek vanop een afstand werkloos toe.

Tweede helft

Bij de start van de tweede helft kregen we hetzelfde beeld als tijdens de eerste periode. Maar volledig tegen het spelbeeld in waren het de bezoekers die op voorspong kwamen. Arteaga verkeek zich op een diepe bal. Kerk bedankte voor de 0-1. Onze jongens lieten het hoofd niet hangen. Na een mooie run kreeg Trésor de bal bij Samatta in de 16, maar Arthur Vermeeren zat ertussen. Iets over het uur kwamen Arokodare en Sor Samatta en El Khannouss vervangen. Met de steun van een enthousiaste thuisaanhang bracht die dubbele wissel opnieuw meer schwung in ons spel. Naarmate de tweede helft vorderde namen we meer risico’s naar voren toe. Antwerp zakte in, maar was bij momenten vlijmscherp op de tegenaanval. Een goede Vandevoordt was nodig op een knal van Scott. In het slot van de wedstrijd schilderde Preciado nog een voorzet op het hoofd van Heynen, maar opnieuw stak het doelkader er een stokje voor. Dat voetbal niet altijd eerlijk is, werd deze middag bewezen. Mooi en aanvallend voetbal werd niet beloond.

Vandevoordt, Muñoz, McKenzie, Cuesta, Arteaga ('88 Castro), Hrošovský, Heynen, El Khannouss (’65 Sor), Trésor, Paintsil (’80 Precaido), Samatta (65’ Arokodare)