zo 05 mrt 2023, 13:30
STVV STVV 2 - 2 KRC Genk KRC Genk
Met een ticket voor de Champions' Play-offs op zak is de eerste doelstelling van Wouter Vrancken en zijn troepen voor dit seizoen een feit. Zo trokken onze jongens vol vertrouwen en op kop van de competitie naar Sint-Truiden. Door de blessure van Tolu vatte Samatta de match aan in de spits. Verder koos Vrancken voor zijn gebruikelijke gezanten. Met meer dan 1.200 bezoekende Genkies trokken onze jongens ten strijde.
Eerste helft

De thuisploeg begon met een 0 op 9 aan de wedstrijd, maar thuiscoach Hollerbach had al aangegeven dat we ons niet aan een walk in the park moesten verwachten. “In een derby is alles mogelijk”, klonk hij strijdlustig. Na 5 minuten was het eerste gevaar wel van Genkse makelij. Paintsil kon een eerste keer loskomen van zijn rechtstreekse tegenstander, Trésor kwam net te laat voor zijn man om binnen te tikken. Aan de overkant was het ook even bibberen toen Hayashi een voorzet vanop rechts maar nipt over kopte. Op het kwartier waren onze jongens daar opnieuw. Een voorzet van El Khannouss werd goed verlengd door Samatta, McKenzie zijn kopbal was te centraal om Schmidt te verrassen. 7 minuten later bracht Arteaga de bal mooi in de box na prachtig voorbereidend werk van El Khannouss en Trésor, Samatta knikte onhoudbaar binnen: 0-1! Onze jongens kregen het enkele keren stevig te verduren in een potige eerste helft van de thuisploeg. Het gebeuk van de thuisploeg maakte het moeilijk voetballen, maar ei zo na stond er wel een dubbele voorsprong op de bordjes. Samatta nam een heerlijke voorzet van Trésor aan de tweede paal op de slof, maar zijn trap belandde in het zijnet. Op slag van rust toch nog eens de thuisploeg: Bruno dropte een vrije trap in de 16 waar Okazaki overhoeks kon koppen en Konaté de bal binnenliep. Zo gingen we met een gelijke stand de kleedkamer in.

Tweede helft

Dezelfde 22 spelers begonnen aan de tweede helft. Na tien minuten middenveldspel in de tweede helft ging Samatta voor zijn tweede van de middag, maar zijn afstandsschot zeilde over. Diezelfde Samatta lag slechts enkele fases later geveld na een trap in het gezicht van Teixeira. Samagoal was nog maar net terug op de been toen Muñoz aan een run begon. Schmidt moest alle zeilen bijzetten om de bal uit zijn doel te houden. Maar Paintsil was goed gevolgd en lepelde de bal op het hoofd van onze Tanzaniaanse goalgetter, die kopte zijn tweede van de namiddag tegen de netten, zijn 80ste doelpunt in Genkse loondienst. Met nog 20 minuten op de klok legde een verder secure Hrosovsky gevaarlijk achteruit, de ingevallen Hara besloot wild over. Diezelfde Hara kreeg enkele minuten later dé kans op de gelijkmaker, maar Vandevoordt pakte uit met een magistrale redding. De thuisploeg voerde de druk verder op en zo hingen de bordjes even later toch opnieuw gelijk. Bruno kneep naar binnen vanop links en liet Vandevoordt kansloos in de korte hoek.

Vandevoordt, Muñoz, McKenzie, Cuesta, Arteaga, Hrošovský, Heynen, El Khannouss (82' Castro, 88' Preciado), Trésor, Paintsil (78' Sor), Samatta (88' Ait El Hadj)