Tijdens de internationale maand tegen dikkedarmkanker slaan de KRC Genk FRZA! Foundation en het CvKO (Centrum voor Kankeropsporing) de handen in elkaar om Genksupporters van 50 t.e.m. 74 jaar aan te zetten tot deelname aan het Bevolkingsonderzoek Dikkedarmkanker. 

De KRC Genk FRZA! Foundation en CvKO (Centrum voor Kankeropsporing) slaan vanaf de maand maart, die de internationale maand in de strijd tegen dikkedarmkanker is, dan ook graag de handen in elkaar om te sensibiliseren rond dikkedarmkanker. Te beginnen in het stadion tijdens de topper tegen Union:“Zondag zal de Cegeka Arena afgeladen vol zitten voor de topper tegen Union. Geen beter moment om onze supporters (van 50 t.e.m.74 jaar) aan te zetten tot het aanvragen van een stoelgangtest”, verduidelijkt Niel Janssen van de KRC Genk FRZA! Foundation.

“Verschillende stafleden van KRC Genk die binnen de leeftijdscategorie vallen van het Bevolkingsonderzoek Dikkedarmkanker, zullen hun gezicht verlenen aan de campagne. Denk aan Erik Gerits, Wouter Vrancken, Guy Martens en Domenico Olivieri. Op die manier willen we de KRC-supporters maximaal de weg wijzen richting het Bevolkingsonderzoek. Onderzoek toont aan dat vroegtijdige detectie cruciaal is en werkt.”, zegt Patrick Martens, directeur van het CvKO.

KRC-netwerk aanspreken

Het engagement van KRC Genk en CvKO gaat verder dan enkel de flyeractie tegen Union. Het hele jaar door gaan beide partners sensibiliseren rondom de diverse bevolkingsonderzoeken naar kanker. Via de campagne ‘Bla Bla Bla X KRC Genk FRZA! Foundation’ voeren de club en CvKO een jaar lang verschillende acties via de sociale mediakanalen van de FRZA! Foundation.

De KRC Genk FRZA! Foundation beschikt door haar communitywerking over een breed netwerk binnen verschillende doelgroepen die voor het CvKO moeilijk te bereiken zijn. “Door de jaren heen hebben we als club een breed netwerk opgebouwd binnen de verschillende gemeenschappen in onze stad”, zegt algemeen directeur van KRC Genk Erik Gerits. “Onder meer onze Senior Army, KRC Genk Younited en onze fietsschool zijn dan ook ideale initiatieven waarbinnen we de bevolkingsonderzoeken dit jaar onder de aandacht zullen brengen”, aldus Gerits.

Meer informatie: www.bevolkingsonderzoek.be