Na de interlandbreak zijn Wouter Vrancken en zijn troepen klaar voor de laatste eindspurt van de reguliere competitie. “Iedereen heeft de break gebruikt om de batterijen even op te laden. De spelers die voor hun land hebben gespeeld, hebben die andere omgeving kunnen gebruiken om energie en drive te tanken voor wat nog komt. Wie hier is gebleven, heeft even tijd kunnen nemen met de familie en mentaal kunnen herbronnen”, aldus Vrancken.

De technische staff stond op elk moment in contact met de jongens die zijn weggeweest. “Iedereen is blessurevrij teruggekomen. Dat is voor mij het belangrijkste. Ook wie niet persé veel speelde heeft de tijd bij de nationale ploeg gebruikt om individueel bij te trainen. Ik merkte op training geen verschil tussen de periode voor en na de break. We zijn klaar om er opnieuw vol voor te gaan.”

Te beginnen dus tegen OHL, nu zondag. “OHL is een moeilijk te bespelen ploeg met veel individuele kwaliteiten. Op papier moeten die altijd meedoen voor de play-offs. Maar laat het duidelijk zijn, we gaan zondag om te winnen.” Vrancken keek ook al even vooruit op wat nog komt voor de play-offs zich aandienen: “Er komen nog 4 zware wedstrijden aan. Die verplichten ons om op niveau te blijven. Dat is goed met het oog richting de eindstrijd.”

Geen nervositeit in de kleedkamer

De verzamelde pers kwam ook nog even terug op de recente resultaten en de eventuele stress die daarbij komt kijken. Vrancken wuifde die vakkundig van tafel: “Ik merk geen spatje nervositeit in de kleedkamer”, klonk hij vol vertrouwen. “Op anderhalve wedstrijd na blijft het voetbal dan ook op niveau. We moeten hard blijven werken en de kwaliteit in de twee boxen opkrikken en dan valt het kwartje ongetwijfeld naar de juiste kant.”

Tot slot voegde onze coach er nog aan toe: “Wij hebben niets te bewijzen. Onze ambitie was play-off 1 en die hebben we bereikt. We bekijken nu match per match. Eerste eindigen na de reguliere competitie is leuk, maar ik sta liever op het hoogste schavot na de play-offs”, knipoogde Vrancken.

Selectie

Doelmannen: Vandevoordt, Leysen, Penders
Verdedigers: McKenzie, Sadick, Arteaga, Munoz, Preciado, Cuesta
Middenvelders: Aziz, Heynen, Castro, Trésor, Hrosovsky, Ait El Hadj, El Khannouss
Aanvallers: Samatta, Sor,  Paintsil, Oyen

Bryan 250

Mis de hervatting van de competitie niet. Onze kapitein speelt zijn 250(!)ste wedstrijd voor de Genkse eerste ploeg. Voor en na de wedstrijd zenden we de Ronde van Vlaanderen uit op groot scherm in de fanzone. 

Forza Racing!