zo 02 apr 2023, 13:30
KRC Genk KRC Genk 2 - 1 OH Leuven OH Leuven
Na de interlandbreak ontvingen onze jongens OHL in de Cegeka Arena. Luca Oyen zat na 8 maanden blessureleed opnieuw in de selectie, maar de aandacht voor de wedstrijd ging vooral naar Bryan Heynen. Een formatie van jeugdvoetballers vormden samen het getal 250, verwijzend naar het aantal wedstrijden die onze kapitein al verzamelde voor onze eerste ploeg. Het maakt van hem de Genkie met het derde grootste aantal wedstrijden ooit.
Eerste helft

Aangevuurd door een enthousiaste thuisaanhang legden onze jongens als vanouds verzorgd en dominant voetbal op de mat. Het kwartje moest enkel naar de juiste kant vallen, zo oordeelde ook Wouter Vrancken eerder op de week tijdens de persbabbel. Op het kwartier viel het echter nog fout toen Bilal een prachtig balletje in de zestien dropte op de geïnfiltreerde Trésor, maar die verslikte zich in zijn aanname. De Leuvenaars liepen de eerste helft op Genkse grond constant achter de feiten aan. Na 23 minuten viel het dan toch goed en kregen we waar we recht op hadden. Joske, voor een keertje uitgeweken naar links, sneed mooi naar binnen op de rand van de 16. Zijn bal spatte eerst nog uiteen op de verste paal. In de kluts kwam de bal tot bij Heynen die zichzelf tijdens zijn galamatch beloonde met een doelpunt. De lijnrechter probeerde er nog een stokje voor te steken voor buitenspel, maar de VAR oordeelde terecht dat de bal van een Leuvens been kwam. Ondanks nog enkele kleinere mogelijkheden in de tweede helft, gingen we met de 1-0 voorsprong de kleedkamer in.

Tweede helft

Geen Muñoz meer na de pauze. De Colombiaan werd op rechtsachter vervangen door Preciado. Na vijf minuten een schot vanuit de Leuvense tweede lijn. Door een bos van benen belandde de bal bij Gonzalez die een tikje voelde van McKenzie. De scheids zag er geen graten in, de VAR wel en zo ging de bal alsnog op de stip. Thorsteinsson bedankte vriendelijk en zo hingen de bordjes toch weer gelijk. Onze jongens leken niet in het minst aangeslagen van de tegengoal. We bleven naarstig op zoek naar een verdiend doelpunt. Maar zowel Heynen, Paintsil als Sor lieten huizenhoge kansen onbenut. Leuven loerde op de counter, Vandevoordt hield ons met een knappe reflex recht. De Genkse belegering hield aan. Maar ook in drie keer geraakten we niet voorbij Cojocaru. Nog geen handvol minuten later konden we toch juichen: een vrije trap werd voorbij de Leuvense doelman geschilderd door Trésor. Op deze manier haalden we onze felbevochten, verdiende maar deugddoende zege thuis.