Sem Franssen wordt de nieuwe Directeur Business Development bij KRC Genk. Franssen kwam 9 maanden geleden bij de club als Technical Coördinator Football. Vanuit die rol werkte hij samen met Head of Football Dimitri de Condé aan de sportieve structuur binnen de club. In zijn nieuwe functie neemt hij de leiding over het commercieel departement, de fan services en de communicatiedienst op zich.

KRC Genk is op een enorm korte tijd geëvolueerd van een uitdager naar een gevestigde waarde in het Belgisch voetballandschap én daarbuiten. Dit dankzij de creativiteit, passie en topsportcultuur van alle betrokkenen, zowel op én naast het veld. We ambiëren om ons uniek verhaal te verduurzamen. We willen een belangrijke rol blijven spelen in het Limburgse economische landschap, terwijl we ons sterk merk ook nationaal én internationaal verder exploiteren. Ik ben enorm trots te mogen meewerken aan de volgende stappen in de  uitbouw van KRC Genk, waarin sportieve successen en voetbalbeleving voor supporters en seathouders centraal staan, terwijl we steeds meer bedrijfsmeerwaarde leveren voor onze partners", klinkt het bij de nieuwe Directeur Business Development Sem Franssen.

De nieuwe directeur Business Development combineert ervaring uit de kleedkamer als ex-doelman van KRC Genk en uit het bedrijfsleven. Die combinatie maakt dat Franssen de ideale brug zal blijven vormen tussen de sportieve en niet-sportieve werking van de club. Met de aanstelling van Sem Franssen wil KRC Genk verder bouwen aan de professionele commercialisering van de club. Franssen neemt de rol over van huidig Commercieel Directeur Davy Vanhaen die midden maart te kennen heeft gegeven een nieuwe uitdaging te willen aangaan.

“Het was een geweldige eer om de afgelopen jaren in deze functie een rol te mogen spelen in de verdere uitbouw van deze unieke club. Ik wil de club dan ook uitdrukkelijk bedanken voor de kans en het vertrouwen. De afgelopen jaren hebben we stevig geïnvesteerd in een commercieel ecosysteem dat de club nog sterkere fundamenten geeft richting de toekomst.”, zegt Davy Vanhaen. “Ik ben ervan overtuigd dat Sem samen met het team verdere successen zal behalen, met grote aandacht voor de supporters, seathouders en partners.”

De club wenst Sem alle succes toe in zijn nieuwe rol en wil Davy Vanhaen uitdrukkelijk bedanken voor zijn jaren dienst bij de club.

“Davy heeft een enorme bijdrage gehad in de verdere uitbouw en professionalisering van KRC Genk”, klinkt het vol lof bij Algemeen Directeur Erik Gerits. “Met de aanstelling van Sem Franssen hebben we intern op zeer korte termijn een oplossing gevonden om het goede werk van Davy verder te zetten. Sem kent het huis wat de continuïteit van onze partnerwerking garandeert. We zijn een club in beweging. We zijn ervan overtuigd dat Sem de geknipte man is om onze steile ambities op korte en middellange termijn mee waar te maken.”