De Raad van Bestuur van KRC Genk ziet zijn mandaat met een extra termijn van 6 jaar verlengd. De Algemene Vergadering van de club keurde de kandidatuur vanavond unaniem goed tijdens de maandelijkse Algemene Vergadering.

De huidige bestuursploeg presenteerde zich als één geheel onder de noemer ‘Team Blauw bloed’. Naast voorzitter Peter Croonen doen ook ondervoorzitter, Mathieu Cilissen, Herman Nys, Luc Lormans en Jan Truijen en Roland Reynders er een termijn bij. 

Peter Croonen en co kaderden de positie van KRC Genk in een steeds veranderende (inter)nationale voetbalcontext en deden hun strategische visie voor de toekomst uit de doeken. De toekomstvisie is gestoeld op 5 strategische pijlers.

5 strategische pijlers
  • Het strategisch masterplan waarbinnen we zowel de het stadion voor de eerste ploeg, het nieuw trainingscomplex voor de A-kern als de jeugdacademie future proof maken en onze club over alle geledingen heen infrastructureel naar de Belgische top stuwen.
  • In de steeds veranderende (inter)nationale voetbalcontext is het cruciaal om het sportief model van de club te versterken en nog verder uit te bouwen. Het idee is duidelijk: aantrekkelijk en aanvallend voetbal op de mat brengen. En dat doorheen alle geledingen van de club. Vanaf de jeugd tot in de eerste ploeg. Ons model vertrekt vanuit de visie dat we enerzijds spelers zelf opleiden, kansen geven in de eerste ploeg, om ze vervolgens de stap te laten zetten richting de Europese (sub)top. Daarnaast gaan we ook extern op zoek naar jonge internationale talenten om ze bij KRC Genk een volgende stap in hun carrière te laten zetten richting de G5-competities.
  • Geen ambitieuze toekomstvisie zonder de juiste actoren: we trachten onze ambities waar te maken via een structurele samenwerking met het kernpersoneel van de club. Binnen onze plannen speelt de Head of Football een centrale rol. We binden de HOF voor lange termijn aan onze club.                                                                                                                                                             
  • Om de sportieve werking van de club te kunnen vrijwaren, zijn we genoodzaakt ook de extrasportieve inkomsten van de club te maximaliseren. Daarom moeten we ook extrasportief verder professionaliseren.
  • Ook in de toekomst moet KRC Genk competitief kunnen blijven. De 4 voorgaande pijlers kunnen pas succesvol worden uitgewerkt wanneer we vertrekken vanuit een financieel gezonde basis.

“We staan de komende jaren voor bijzondere uitdagingen. Het voetballandschap globaliseert en professionaliseert steeds sneller onder invloed van de toenemende mediatisering. Wanneer we als club zowel in de binnenlandse competitie als op het Europees toneel competitief willen blijven, moeten we meestappen vooruitzetten. Stilstaan betekent in het voetbal meer dan ooit achteruitgaan. Via de 5 strategische pijlers die we hebben uitgewerkt, willen we KRC Genk klaarstomen om zowel infrastructureel, sportief als extrasportief te kunnen blijven concurreren in binnen- en buitenland", klinkt het bij Peter Croonen.

In de marge van de Algemene Vergadering kreeg Herbert Houben de titel van erevoorzitter van KRC Genk toebedeeld. Houben maakt vanaf heden niet langer actief deel uit van de Raad van Bestuur. De club zette de oud-voorzitter tijdens de Algemene Vergadering in de bloemetjes voor zijn bijzondere verdiensten en jarenlange inzet voor de club.

“KRC Genk staat vandaag waar ze staat mede dankzij de jarenlange toewijding en strategisch inzicht van Herbert. Met de benoeming als erevoorzitter willen we onze waardering als club tonen voor zijn jarenlange inzet”, aldus nog Peter Croonen.