Yorick,

Jaren zat je langs de lijn, fototoestel in de aanslag. In onze eigen Cegeka Arena en op verplaatsing. In het spoor van de ploeg trok je heel Europa mee rond. Jarenlang legde je elke Genkse emotie vast op jouw gevoelige plaat. Tijdens elke triomf was je erbij. En ook de moeilijke momenten zijn we samen doorgekomen. Tot dat onmenselijk verdict kwam. Tot jouw fototoestel noodgedwongen plaats maakte voor de rolstoel. We wisten bij aanvang dat het een wedstrijd was die je niet kon winnen. En toch heb je gevochten tot het bittere einde.

Van externe fotograaf ben je geworden tot een dichte vriend van de club. Tot je laatste dag heb je de ploeg vanop de eerste rij gevolgd. Je was een Genkie in hart en nieren. De thuisoverwinning tegen Club Brugge, het gelijkspel tegen Union. Tot het einde was je er steeds bij. Zondag gaan we de strijd aan voor wat hopelijk opnieuw een onvergetelijk moment wordt in onze clubgeschiedenis. Maar jij zal er niet meer zijn. We putten kracht uit de wetenschap dat jij ook nu gewoon verder supportert.

De hele Genkse familie is in diepe rouw.

Het ga je goed, Yorick.

Yorick Jansens was jaar en dag de vaste fotograaf voor KRC Genk in opdracht van verschillende fotoagentschappen. De ganse Genkse familie steunt de nabestaanden van Yorick.