Alieu Fadera komt de Genkse voorhoede versterken. De 21-jarige Gambiaanse international maakt de overstap van Zulte-Waregem. Fadera tekent een contract voor 4 seizoenen. “Alieu is een veelbelovende speler die perfect past in onze filosofie. We zijn ervan overtuigd dat hij bij KRC Genk de volgende stappen kan zetten in zijn professionele voetbalcarrière”, klinkt het opgetogen bij Head of Football Dimitri de Condé. 

Fadera maakte twee seizoenen geleden de overstap van Fortuna Liga uit Slovakije naar de Jupiler Pro League. De afgelopen twee seizoenen liet hij bij Zulte-Waregem al mooie staaltjes zien van zijn kunnen. Met zijn prestaties wist hij zich in de kijker te spelen bij verschillende ploegen in binnen- en buitenland. Uiteindelijk werd de Cegeka Arena zijn volgende bestemming.

“Sinds mijn eerste dag in België ben ik al fan van Racing Genk en het mooie voetbal dat ze elke week op de mat brengen. Ik heb veel matchen van hen gezien op tv en kan niet wachten om zelf deel uit te maken van de ploeg. Via mijn ex-ploegmaats heb ik veel positiefs gehoord over de waarden en normen van de club. De keuze was dan ook snel gemaakt”, aldus de nieuwe aanwinst van de vicekampioen.

De jonge winger tekent een contract voor 4 seizoenen in Genk. Fadera staat vooral gekend om zijn enorm loopvermogen. Met zijn technische vaardigheden kan hij zowel op de linkse als de rechtse flank uit de voeten. Op zeer jonge leeftijd kan hij ook al zeer mooie statistieken voorleggen. Het afgelopen seizoen was hij in 33 wedstrijden goed voor 7 doelpunten en 7 assists.

“Voor beide partijen is dit de ideale stap. Met zijn snelheid, technische bagage en enorm loopvermogen past hij perfect in ons aanvallend en dynamisch spel. Alieu kan bij KRC Genk de volgende stap zetten in zijn veelbelovende carrière”, zegt Head of Football Dimitri de Condé.

Vanaf de week van 3 juli wordt hij terug op de club verwacht. Samen met de andere internationals sluit hij dan aan bij de rest van de groep om de voorbereiding verder af te werken.