za 01 jul 2023, 16:00
KRC Genk KRC Genk 3 - 0 KVK Tienen KVK Tienen
Na de eerste trainingsweek van het nieuwe seizoen werd vandaag de spits afgebeten tegen KVK Tienen. Ondanks het wisselvallige weer waren de troepen van Wouter Vrancken klaar voor de eerste wedstrijd van de voorbereiding. Aan de aftrap verscheen een cocktail van kernspelers en beloften.  

Eerste helft

Vanaf minuut één nestelde onze ploeg zich op de helft van KVK Tienen, dat de ruimtes erg compact hield. De openingen werden voornamelijk gezocht en gevonden via de flanken. Een voorzet van Carstensen strandde in minuut 4 op de paal. Iets later dwong Fadera – die overigens een knappe indruk maakte – vanop links Bizimana (doelman Tienen) tot een eerste redding. Maar ook aan de andere flank was het opletten: Da Costa – amper zestien geworden in februari – toonde meermaals zijn frivole techniek en explosieve snelheid. Ook hij kon kadreren, maar de Tiense doelman stond goed op te letten.

Met tien resterende minuten tot de rust mocht Touré – op aangeven van Fadera – het ook eens proberen, maar het leer waaide over het Tiense doel. Bij de bezoekers zorgde Marchal luttele minuten later voor dreiging, maar toen hij  akelig dichtbij de kleine rechthoek kwam, mikte hij voorlangs. Tienen, dat voornamelijk via de lange bal de oversteek maakte, hield uiteindelijk de volledige eerste helft stand. 

Opstelling eerste helft: Penders, McKenzie, Fadera, Heynen, Carstensen, Da Costa, Van De Perre, Claes, Bangoura, Manguelle, Touré.

Tweede helft

Na de pauze kwamen donkere wolken en een totaal andere ploeg tevoorschijn, met uitzondering van Penders die tussen de palen bleef staan. De bezoekende fans haalden paraplu’s tevoorschijn, maar Oyen dribbelde tussen de regendruppels en verdedigers door. In minuut 48 werd zijn eerste doelpunt afgefloten voor buitenspel, een handvol minuten later dwong hij Sterckx met een scherpe voorzet tot een redding. Tienen kon een keertje reageren: een afstandsschot van Oger was niet overtuigend genoeg om Penders te verrassen.

Uiteindelijk lukte het Tienen 68 minuten lang om stand te houden, tot Sor de diepte ingestuurd werd door Kayembe en voorbij Sterckx (doelman Tienen) dribbelde. Het openingsdoelpunt zorgde voor opklaringen. De donkere wolken trokken weg, in plaats daarvan stapelden de kansen zich op. In minuut 72 verdubbelde Martens met een laag schot richting korte hoek de score. Tenslotte zette Oyen op drie minuten van het fluitsignaal de definitieve score op het bord, hij knikte op voorzet van Martens voorbij Sterckx.

Opstelling tweede helft: Penders, Sadick, Castro, Sor, Kayembe, Ait El Hadj, Oyen, Galarza, Martens, Ndenge Kongolo, Nuozzi.

Doelpunten

1-0 68’ Sor
2-0 72’ Martens
3-0 87’ Oyen