KRC Genk blijft ook in het nieuwe voetbalseizoen volledig inzetten op de toekomst. Samen met Limburgse techbedrijven Toster en Trackbox ontwikkelt onze club een nieuwe virtual reality toepassing, Replay VR. Met deze unieke tool brengen we onze videoanalyse naar een nieuw niveau.

Concreet kunnen we onze spelers terug katapulteren naar een specifieke wedstrijdsituatie. Via een VR-toepassing en AI kunnen onze spelers een wedstrijdsituatie tot in de kleinste details herbeleven. Zo geven we onze spelers nieuwe inzichten mee om bepaalde keuzes in de toekomst anders te maken.

In een eerste fase zal KRC Genk deze tool mee verder ontwikkelen bij Jong Genk en de U18. “Dit is een uniek project in onze regio en ver daarbuiten. Voetbalwedstrijden worden anno 2023 vaak beslist door details. Dankzij Replay VR zetten we nieuwe stappen om nog gedetailleerder in te spelen op specifieke situaties”, zegt video-analist Roy Gerits van Jong Genk. “We kunnen na elke wedstrijd een specifieke wedstrijdsituatie volledig nabootsen met deze tool. De KRC-speler kan via zijn VR-bril alles volledig realistisch herbeleven om op die manier zijn keuze vanuit een nieuw perspectief te bekijken. We zijn ervan overtuigd dat dit een absolute meerwaarde kan bieden voor onze talenten uit de academie en later zelfs voor spelers uit de eerste ploeg.”

De tool zal vanaf de start van de voorbereiding op het nieuwe seizoen verder worden ontwikkeld in de Jos Vaessen Talent Academy en bij Jong Genk. Na het seizoen wordt de tool geëvalueerd.