Naast het eerste elftal, dat vorige week de voorbereiding aanving, staat ook Jong Genk vanaf komende maandag terug op het oefenveld. Een nieuw seizoen staat voor de deur, maar ook een nieuwe staf en een nieuw format.

Nieuw format

Afgelopen seizoen werd er gewerkt met 12 clubs, komend seizoen groeit dit aantal tot 16. De twee teams die na de reguliere competitie het hoogst eindigen zullen promoveren. De twee teams die het laagst eindigen degraderen. De U23-ploegen kunnen net zoals afgelopen seizoen niet promoveren naar de Jupiler Pro League.

Nieuw seizoen, nieuwe gezichten

Er waait een nieuwe wind in de sportieve omkadering van Jong Genk. Naast de aanstelling van Jelle Coen als nieuwe trainer werden intussen ook T2 Peter Reynders en keeperstrainer Steven Frederix aan de staf toegevoegd. Stijn Haeldermans is de nieuwe technisch coördinator van Jong Genk.

Ook op de grasmat zal er opnieuw hard gewerkt worden. Dit weekend leggen onze youngsters fysieke proeven af, komende maandag tot en met vrijdag trainen ze op de Talent Academy. Jong Genk zal zaterdag de week afsluiten met een oefenwedstrijd in en tegen Termien. Deze is open voor publiek en wordt afgetrapt om 19.00 uur.  

Één week later, op maandag 17 juli, trekken de troepen van Jelle Coen op stage naar Horst. Daar verblijven ze tot zaterdag, om diezelfde dag de verplaatsing te maken naar Heist-op-den-Berg. Daar wordt er als afsluiter een oefenwedstrijd gespeeld tegen 1e nationaler KSK Heist.