za 22 jul 2023, 18:30
KRC Genk KRC Genk 2 - 0 Burnley FC Burnley FC
De laatste wedstrijd van de voorbereiding was de eerste die opnieuw voor Genks publiek in de Cegeka Arena werd afgewerkt. Tegenstander van de dag: Burnley FC, kersvers Premier League-club met coach Vincent Kompany. Voor het eerste fluitsignaal mocht Hrosovsky zijn gouden schoen van het OSV in ontvangst nemen. Andere spelers op het podium waren Mike Trésor (2) en Joseph Paintsil (3).

Eerste helft

De basisspelers van in Lissabon – met uitzondering van Vandevoordt – startten op de bank. Op het veld verschenen dus 10 andere gezichten, met Trésor die in afwezigheid van Heynen de kapiteinsband droeg. Een rol die de Rode Duivel met glans vervulde, want in minuut 7 zette hij het openingsdoelpunt al in gang. Met een mooie voorzet tot bij El Hadj, was het uiteindelijk Sor die zijn naam op het scoreformulier krabbelde.

Na het kwartier golfde de wedstrijd heen en weer. Kongolo gooide zich voor een schot van Brownhill & een knappe solo van Sor eindigde - aan de verkeerde kant van de paal - in het zijnet. Standvastig, gecontroleerd en sterk in de duels. Onze withemden lieten een goede indruk na, tegen een Burnley dat niet kon kadreren tot minuut 27. Twine nam toen het heft in handen door vanaf de cornervlag rechtstreeks op Vandevoordt te mikken. Iets te optimistisch, wel goed geprobeerd. Nog het dichtst bij het doelpunt in het eerste deel: Aziz. Diens loeiharde pegel waaide enkele meters over het doel van Trafford.

Tweede helft

Één wissel bij aanvang van de tweede helft: Van Crombrugge mocht een eerste keer voor de sfeertribune postvatten. Burnley schepte nadien als eerste enkele goede kansen uit de openingsfase: Brownhill besloot op het been van een stevige Kongolo, Twine krulde iets later twee meter naast de kooi van onze nieuwe doelman. We dienden the Clarets op stilstaande fase van een reactie: Carstensen kwam een pas te kort om een ingestudeerde vrije trap van Trésor te deviëren. Vervolgens ontmantelde Oyen met een knappe dribbel de Burnley-defensie, vlak voordat Bonsu met zijn linker over het doel van Trafford poeierde. 2 keer een net-niet verhaal, maar we stonden wel nog op voorsprong.

Vrancken gunde 8 spelers nog een kwartier. Spelers die verder gingen op hetzelfde elan; Tolu stond (nog) niet op de juiste plek op een voorzet van Muñoz, Bonsu was solidair toen hij beter voor eigen geluk koos. Onze ploeg walste de laatste 20 minuten over Burnley, dat blij mocht zijn dat het (maar) 1-0 stond. Een score die ze uiteindelijk toch niet vasthielden, want Tolu verdubbelde hem nog. Met het hoofd op aangeven van Muñoz. 2-0 tegen Burnley, een fijn weerzien met onze supporters en met vertrouwen Europa in!

Opstelling

Vandevoordt (45’ Van Crombrugge), Sadick (75’ McKenzie), Aziz (75’ Hrosovsky), Trésor (59’ Castro), Sor (75’ El Khannouss), El Hadj (59’ Bonsu Baah), Carstensen (75’ Munoz), Oyen (75’ Tolu), Galarza (75’ Paintsil), Kongolo (75’ Cuesta), Preciado (75’ Kayembe).

Doelpunten

1-0 9’ Sor
2-0 88’ Tolu