za 29 jul 2023, 20:45
RWDM RWDM 0 - 4 KRC Genk KRC Genk
Als aftrap van de vaderlandse competitie bezochten we het Edmond Machtens Stadion van RWDM. Torenhoge appartementen vulden samen met de basiliek van Koekelberg de skyline, boven een park dat dateert van vlak na wereldoorlog 1. Vrancken roteerde en legde de puzzel anders als in Servette, zo verschenen onder andere Arteaga, Sor, El Hadj en Galarza aan de aftrap.
Eerste helft

Genk kwam het sterkst uit de startblokken. In het openingskwartier mikten Heynen en Arteaga al over - of naast - het doelkader van Defourny. Paintsil daarentegen kon wel kadreren maar stootte op de RWDM-goalie. Les Tricolores, die zich wat ingroeven op eigen speelhelft, werden overklast. Maar, dat betekent niet dat ze in de omschakeling niet gevaarlijk waren. Vandevoordt – en het doelhout tot twee keer toe – moesten een Brussels doelpunt voorkomen.

Naarmate de schemerzon achter de Molenbeekse flats verdween, verdween ook de hoop van RWDM volledig uit de wedstrijd. Net nadat Biron de promovendus bijna verrassend op voorsprong bracht, stond Fadera op de juiste plek om een voorzet van Paintsil binnen te duwen. Nadien was de Gambiaan opnieuw belangrijk. Geen doelpunt dit keer, wel een strafschop versierd. Een kolfje naar de hand van Heynen, die de goalie de verkeerde kant opstuurde. Hoewel we zeker niet mochten klagen met een 0-2 voorsprong, deed Muñoz - met het hoofd in de rebound van een schot van Heynen - er nog een schepje bovenop. Ruststand 0-3: een understatement als we zouden zeggen ‘een goede score om de kleedkamer in te duiken.'

Tweede helft

Ook bij aanvang van de tweede helft liet onze ploeg er geen gras over groeien. Muñoz en Paintsil zetten op hun geliefkoosde rechterflank meteen een knappe combinatie op gang. Sor was op voorzet van de Colombiaan sollicitant voor de 0-4, maar knikte over.

Nadien ging RWDM op zoek naar een eerredder. Biron stootte andermaal op Vandevoordt, een subtiel stiftertje van Mercier ging over. Vrancken roteerde, en gunde Hrošovský en Trésor nog een halfuur. Tien minuten na de invalbeurt de 0 tegen 4: Cuesta knikte met plezier zijn naam op het scoreformulier. Assist gesigneerd door Paintsil, auteur van de voorzet. Nog in de tweede helft wilde Trésor zijn statistieken wat opkrikken: één keer kadreerde hij iets te centraal, één keer een afstandsschot nipt naast de linkerbovenhoek. Later speelden we op cruisecontrol richting fluitsignaal, het scorebord veranderde niet meer.

Aanstaande woensdag 19.00 uur opnieuw wedstrijd: we ontvangen Servette FC voor de tweede voorronde van de Champions League. Help je ons mee de klus te klaren? Tickets voor de wedstrijd zijn hier beschikbaar. 

"Het is geen perfecte avond, wel een goede. Zeker als je veel wedstrijden op de agenda hebt, is het een luxe om vroeg te scoren en gerust te zijn. In sommige fases, vooral in de omschakeling en organisatie, moest het beter."

"We speelden bij een promovendus, waar vanuit hun standpunt alles kon en niets moest. We zijn zelf vol energie en intensiteit aan de wedstrijd begonnen. Als kansen zich dan ook nog vertalen in doelpunten, maak je het jezelf makkelijk." - Wouter Vrancken

Doelpunten

0-1 31' Fadera
0-2 38' Heynen
0-3 45' Muñoz
0-4 71' Cuesta

Opstelling

Vandevoordt, Muñoz, Cuesta, McKenzie, Arteaga, Heynen (76' Aziz), Galarza (62' Hrošovský), Paintsil (76' Tolu), El Hadj (76' El Khannouss), Fadera (62' Trésor), Sor.