Na een korte interlandbreak rolt dit weekend de bal opnieuw in de vaderlandse competitie. Hiervoor kijken we één van onze voornaamste concurrenten van vorig seizoen in de ogen: Union Saint-Gilloise. Aftrap om 18.15 uur, in het Joseph Marien Stadion in Brussel.

Terugblik naar Anderlecht

Vooraleer les Unionistes onder de loep te nemen, blikte Wouter Vrancken nog even terug op de thuiswedstrijd tegen RSC Anderlecht.

Een partij waar veel over gezegd en geschreven werd, gaf de aanwezige pers toe. “Maar ook een wedstrijd waar we vertrouwen uit putten”, onderbrak Wouter Vrancken. “We speelden een goede wedstrijd, door met een ondertal aan spelers een overtal aan balbezit en kansen af te dwingen. Dat spelniveau creëert, na een moeilijke maand augustus, vertrouwen en een gevoel van samenhorigheid. Iets wat we meenemen naar de wedstrijd tegen Union.”

Nieuwe gezichten

Wie niet meegaat naar Sint-Gillis is Bonsu Baah. Door het akkefietje tijdens de wedstrijd tegen Anderlecht, zit hij zijn schorsing uit. Overigens ontbreekt enkel Vic Chambaere, die wat last heeft van een rugblessure. Daarnaast verschenen er vlak voor de transferdeadline nog twee nieuwe gezichten in de Cegeka Arena.

Of Wouter Vrancken tevreden was met de transferperiode, wilde een aanwezige journalist weten. “Erg tevreden. Het waren 2 nodige aanwinsten, ook met het vertrek van Preciado. Beide jongens – verwijzend naar El Ouahdi en Zeqiri – worden goed opgenomen in de groep. Ze tonen een goede mentaliteit, zijn bereidwillig om bij te leren en sociaal.”

Bijt onze nieuwe spits ook de spits af met een basisplek? “Daar ga ik nog niets over zeggen, maar beide jongens kunnen van waarde zijn en spelen”, knipoogde onze coach.

Union, geen evidentie

Maar, een goed resultaat neerzetten op bezoek bij Union is een moeilijke opdracht, weet ook Wouter Vrancken.

“Union is altijd moeilijk”, stelde hij. “Blessin heeft een duidelijke spelvisie en heeft lopende profielen ingekocht die passen bij zijn offensieve manier van spelen. We zullen top moeten zijn om resultaat te halen, maar geloven ook in onze eigen sterkte”.

De Genkse selectie