Drie weken is onze laatste thuiswedstrijd inmiddels geleden. We begonnen bijna te wennen aan de ontwenningsverschijnselen, maar dit weekend rolt de bal – ja, eindelijk - opnieuw in onze eigen arena. Zondag ontvangen we nummer 11 in de stand, KV Mechelen. Samen met de verzamelde pers blikte Wouter Vrancken vooruit op de confrontatie.

Wie de tel op zijn vingers wilde bijhouden had eigenlijk 12 handen nodig. Maar liefst 12 a-kernspelers en meer dan 45 jeugdspelers wisselden tijdens de interlandpauze even ons logo naar dat van hun nationale trots.

‘Iedereen is nog maar net op tijd terug’, zei Wouter Vrancken, die tegelijkertijd opgelucht klonk: ‘Het belangrijkste is dat elke speler blessureloos is teruggekeerd. Er zijn geen gekwetsen of geschorsten.’ Ook Muñoz en Fadera sloten gisteren opnieuw aan bij de groep. ‘Beide spelers trainden anderhalve week niet met de kern. Het zal afwachten zijn hoe ze de training verteren’, zei de coach, voor wie het ook een speciale wedstrijd is. Ongeveer anderhalf jaar is het intussen geleden, toen hij de oversteek maakte van Mechelen. ‘Mechelen zal altijd een plaats hebben in mijn hart. Omwille van de kansen die ik er gekregen heb en de resultaten die we samen gehaald hebben. Het is dus een bijzondere wedstrijd, maar dat is zondag niet van tel. Dan willen we net als anders de wedstrijd gewoon winnen.’

De seizoenstart van KV Mechelen was wat wispelturig. De Kakkers staan met elf punten op de elfde plaats, maar dat is geen reden om hen te onderschatten.

‘Het is een goed voetballende ploeg. Puur op papier zijn ze versterkt, minder bezette posities werden ingevuld met meer kwaliteit. Daarnaast presteren ze vaak sterk tegen ploegen hoger in de rangschikking.’ Hun gelijkspel tegen Antwerp en Club zijn daar een voorbeeld van, nog sterker hun klinkende overwinning tegen Union. Maar uiteindelijk zijn we daar niet mee bezig. We willen gewoon elke wedstrijd winnen, ongeacht wie de tegenstander is. Samen met onze fans gaan we vollebak voor een thuiszege’, sloot Wouter de persconferentie af.

De selectie: