do 09 nov 2023, 18:45
Ferencváros TC Ferencváros TC 1 - 1 KRC Genk KRC Genk

In de media werd de druk voor aanvang van ons tweede treffen met Ferencvaros stevig opgevoerd. Van “Het wordt alles of niks” tot “Dit is een cruciale match”. Mits winst in Boedapest zetten we een belangrijke stap richting Europese overwintering. In vergelijking met de heenwedstrijd voerde Vrancken twee wissels door. Sadick nam de plaats van McKenzie in, centraal achteraan. Hrosovsky vatte plaats op de zes in plaats van Galarza.

Eerste helft

De goulash voor aanvang van de wedstrijd ging vlotjes binnen. Maar Ferencvaros had zich in Genk al als een taaiere brok gepresenteerd. Bij de thuisploeg verdween Botka naar de bank. In Genk kon hij nog van geluk spreken dat hij na herhaaldelijke fouten op Paintsil de rust had gehaald, waarna Stankovic hem uit zijn lijden had verlost. Makreckis kwam in zijn plaats. De verwachting: een offensiever Ferencváros voor eigen publiek. Dit werd in de openingsfase al klaarblijkelijk ingelost. Na amper vier minuten stuurde Heynen Paintsil al het laantje in, die op zijn beurt de vuisten van Dibusz testte. Aan de overkant dwong Marquinhos – de beste man bij de thuisploeg – Vandevoordt tot een eerste save. Het werd opnieuw bikkelen, met twee ploegen die de kop ervoor durfden leggen. Iets wat je letterlijk mag nemen, want op het halfuur knikten de koppen van Heynen en Pesic in duel tegen elkaar. Onze kapitein ging groggy tegen de grond. Meteen einde wedstrijd voor Bryan, die met een bult op het hoofd het terrein verliet. Even later kwam Pesic uit het niets oog in oog met Vandevoordt maar de spits van de thuisploeg ging gruwelijk de mist in. Weg kans. Dat kan ik beter, dacht Marquinhos. Met een pegel dwong hij Vandevoordt opnieuw tot een waanzinnige reflex. Aan de overkant werd Paintsil werd door de supporters van zijn ex-ploeg stevig op de korrel genomen. Bijna legde hij hen het zwijgen op, maar hij was te verrast om een gemeten voorzet van Bilal tussen de palen te koppen. Ondanks de talrijke kansen, gingen we met een brilscore de rust in. 

Tweede helft

Nog maar net uit de kleedkamer of Abu Fani legde van ver aan met een hard schot. Vandevoordt kon de pegel niet klemmen. Pesic, goed gevolgd, legde de 1-0 simpel binnen. Met een voorsprong op het bord maakte de vele kansen plaats voor heel wat fouten. Op de eerste rij mee in de strijd: Munoz en Galarza. Twee leeuwen waarop je altijd kan rekenen als er gestreden moet worden. Maar ook voetballend maakten ze mee het verschil. Randje zestien zette Matìas zijn rechtstreekse tegenstander in de wind, om vervolgens Disbusz onder vuur te nemen. Die laatste ging goed plat, maar kon de pegel niet klemmen. Als een roofdier op een prooi gooide Muñoz zich naar de bal om zijn derde in evenveel wedstrijden binnen te leggen. Feest in het uitvak waar de meegereisde Genkies uit hun dak gingen. Erop en erover dacht Bilal die Zeqiri dé kans op voorsprong aanbood. Maar die laatste miste zijn schot. Met nog een kwartier op de klok werd nog een schot van Zeqiri geklemd en een scherpe voorzet van Muñoz weggebokst. Op het scorebord tikten de seconden weg, maar op het veld was er langs beide kanten nog voldoende wil en energie om de wedstrijd te besluiten. Vandevoordt pareerde knap op een kogel van Makreckis, Sor zag aan de overkant zijn kopbal stranden op de rug van Cuesta. Zo werd het opnieuw een strijd tot het eind, met een puntendeling als gevolg.  

"Mijn gevoel bij de wedstrijd? Dat er gewoon drie goede ploegen in deze groep zitten. We leunen dicht tegen elkaar aan, waardoor je een battle te zien kreeg op het veld. Als je hier komt in deze sfeer en erin slaagt om kansen te creëren, moet je ook efficiënt zijn om een wedstrijd in je voordeel te besluiten. Die ontbrak, maar overall is het een eerlijk gelijkspel." - Wouter Vrancken.

Opstelling

Vandevoordt, Muñoz, Sadick, Cuesta, Arteaga, Galarza, Heynen (33' Galarza), El Khannouss, Paintsil (74' Fadera), Zeqiri (88' Sor), Bonsu Baah.

Doelpunten

1-0 47' Pesic
1-1 62' Muñoz