di 26 dec 2023, 13:30
KRC Genk KRC Genk 3 - 0 Antwerp Antwerp

Na de hallucinante avond in het Astridpark afgelopen zaterdag, stonden onze jongens op scherp voor de heruitgave van de titelmatch van afgelopen seizoen. In een overvolle Cegeka Arena gaven onze jongens partij aan Antwerp. Geen Muñoz en Paintsil aan de aftrap. Zij waren geschorst na het debacle in Anderlecht.

Eerste helft

Aangevuurd door een volle Cegeka Arena domineerden onze jongens de volledige eerste helft. Met hoge druk, grinta en mooie combinaties was het al Genk wat de klok sloeg de eerste 45 minuten. Na een mooie aanval over links besloot Patje meteen voorlangs. Heynen toonde zich een ware strijder in een stevig duel met Muja. Tribune Zuid kon het wel smaken. Nog geen 10 minuten ver en Kayembe stuurde een sterke Fadera het laantje in. Eerst Alderweireld in de wind zetten, om vervolgens uit te halen naar de korte hoek. 1-0! De Cegeka Arena in vuur en vlam. Even later stuurde Sor Fadera opnieuw diep. Maar deze keer strandde zijn pegel op de vuisten van Butez. We bleven komen. Even later zag Bonsu het mooi op een voorzet van gelegenheidsrechtsback Arteaga. Zijn deviatie achter het steunbeen ging voorlangs. Antwerp onderging het lot van de sterkste. Op een zeldzame counter besloot Ekkelenkamp onbesuisd over op een afvallende voorzet van De Laet. Verder dan een afzwaaier van Keita kwamen de bezoekers niet meer. Zo gingen we na een dominante eerste helft oververdiend rusten met een 1-0 voorsprong.

Tweede helft

De tweede helft hetzelfde spelbeeld: éénrichtingsverkeer. De eerste 10 minuten kampeerden we op de helft van de bezoekers. The Great Old wist van geen hout pijlen maken. Na een mooie aanval, besloot Arteaga maar net naast de paal. Heynen heerste op het middenveld. De rest van de ploeg volgde gezwind in het zog van hun aanvoerder. Een afstandsschot van Bilal vloog naast de kooi van Butez. Sor, verhuisd naar rechts, was vanop de flank dan weer twee keer levensgevaarlijk, maar botste op Butez. Tolu, van zijn kant, had maar 5 minuten nodig om de 2-0 tegen de netten te trappen. Sor liet Vines ter plaatse en zette scherp voor. Onze Nigeriaanse toren werkte van dichtbij binnen. Diezelfde Tolu werd enkele minuten later op heerlijke wijze diep gestuurd door Bilal. Coulibaly uitkappen en in de verste hoek binnen jassen. Boeken toe! Janssen trapte in minuut 85 de enige Antwerpse kans van de hele wedstrijd tussen de palen. Een kolfje naar de hand van een verder werkloze Vandevoordt. Na een weergaloze prestatie trakteerden onze jongens zichzelf en een overvolle Cegeka Arena op een laat kerstcadeau.

Wouter Vrancken: "We zitten in een goede flow. Zaterdag hebben we gedomineerd. Dat vertrouwen hebben we vastgehouden voor de wedstrijd van vandaag. We hebben echt een totaalprestatie geleverd. We waren goed aan de bal en speelden met veel vertrouwen. We moesten na Anderlecht een serieuze tegenslag verwerken, maar een dikke proficiat voor wat de jongens vandaag gebracht hebben. Dit was een mooie wedstrijd om het jaar af te sluiten."

Vandevoordt, Arteaga, Sadick, McKenzie, Kayembe, Hrosovsky, Heynen (90+4' Zeqiri), El Khannouss, Fadera (90+5' Oyen), Sor (88' Ait El Hadj), Bonsu Baah (69' Tolu)

10' 1-0 Alieu Fadera