Na enkele dagen intensieve training op Spaanse bodem heeft KRC Genk haar eerste van twee oefenduels met succes achter de rug. Het Zwitserse Lugano, eerder dit seizoen nog Europese tegenstander van Club Brugge en Union, was de challenge van de dag.

Wouter Vrancken koos ervoor om twee verschillende elftallen elk een helft te laten spelen, waarbij 20 veldspelers de kans kregen om 45 minuten te schitteren. In de eerste helft domineerde ons team volledig. Luca Oyen was de held van de dag met twee schitterende doelpunten, beide voortkomend uit fraai opgezette aanvallen. Kort voor de pauze zette Yira Sor de kroon op het werk met een derde treffer, na een uitgekiende assist van - opnieuw - Luca Oyen.

Met een fris elftal in de tweede helft - alleen doelman Maarten Vandevoordt bleef staan - bleef Genk de tegenstander onder druk zetten. Karetsas, Munoz en Adedeji kwamen dicht in de buurt van een vierde doelpunt, maar de supporters moesten wachten tot de laatste minuut voor de welverdiende 4-0. Een uitstekend genomen hoekschop van de 16-jarige Karetsas werd door Tolu Arokodare krachtig in doel gekopt.

De stage is daarmee halfweg en onze ploeg kan met een goed gevoel verder. Later vandaag wordt het harde werk voortgezet met een nieuwe oefensessie.