za 20 jan 2024, 16:00
KRC Genk KRC Genk 1 - 1 Cercle Brugge Cercle Brugge

Vrancken en zijn jongens ruilden de Spaanse zon afgelopen week voor de winterse omstandigheden in Limburg. Naast de 4 Genkies die de kleuren van hun land verdedigen op de Afrika Cup kon Vrancken ook geen beroep doen op Bryan Heynen. De wedstrijd tegen Cercle Brugge kwam net te vroeg voor onze kapitein. Galarza vatte naast Hrosovsky plaats op het middenveld. Ook Oyen zag zijn goede stage omgezet in een basisplaats. Tolu en Sor mochten hun sterke wedstrijd tegen Antwerp tegen de vereniging proberen overdoen.

Eerste helft

Vrancken voorspelde een moeilijke wedstrijd tegen een Cercle Brugge dat altijd intensief druk zet en weinig ruimte laat om te voetballen, en hij kreeg gelijk. De bezoekers begonnen stevig. Sterk in de duels. Na amper 8 minuten kreeg Cuesta een voorzet vanop rechts onvoldoende weggewerkt. Thibo Somers vond in één tijd Denkey aan de tweede paal die achter het steunbeen de 0-1 op het bord zette. Onze jongens moesten reageren en deden dat ook. Op een vrije trap van Patje ging Warleson in de nek van McKenzie hangen. Tot ongeloof van het thuispubliek kreeg de bezoekende doelman de fout mee. Onze jongens waren wel wakker geschud. Tolu draaide op de rand van de 16 mooi om zijn as. Zijn trap vloog nipt naast. Lemaréchal liet aan de overkant enkele grote kansen liggen. Eerst strandde hij op Vandevoordt, vervolgens besloot hij nipt naast. Het werd een open wedstrijd met kansen aan beide kanten. Sor en vervolgens Tolu kregen hun voorzet niet tot bij de vrijstaande Bonsu aan de tweede paal. Utkus kopte een bezoekende corner op de dwarsligger. Cuesta zag zijn inzet op het dak van het doel van Warlesson belanden. Naarmate de rust in zicht kwam ging Tolu neer op de rand van de 16. Zelfzeker ging de Nigeriaan zelf achter de bal staan. Zijn inzet belandde via de muur op de buitenkant paal. Op de daaropvolgende corner vond Oyen Muñoz aan de tweede paal die de gelijkmaker binnenkopte. Maar lijnrechter Tiesters had terecht buitenspel gezien. Zo gingen we alsnog met een 0-1 achterstand rusten.

Tweede helft

Ook de tweede helft veel grinta en strijd. McKenzie vocht meer dan één lijf-aan-lijf-gevecht uit met Denkey. Tolu deed hetzelfde aan de overkant met de verdediging van de bezoekers. De eerste grote kans was voor een sterke Lemaréchal, Muñoz keerde in extremisch voor de lijn weg. Een paar minuten later kreeg diezelfde Lemaréchal opnieuw een kans op de 0-2, maar zijn poging vloog onbesuisd over. Naarmate de tweede helft vorderde, vlotten de combinaties beter. Op het uur bracht Vrancken met Zeqiri meer body vooraan. Bonsu Baah, die enkele minuten eerder nog van dichtbij op Warleson mikte, maakte plaats. De Zwitser toonde meteen zijn waarde door een afvallende bal vol op de slof te nemen en de 1-1 tegen de netten te jassen. De Cegeka Arena ontplofte en even leek het erop dat we de wedstrijd nog naar ons toe zouden trekken. Sor zag zijn schot voorlangs gaan op aangeven van Tolu. Galarza probeerde het twee keer van buiten de 16. Eerst in de buik van een bezoekende verdediger, dan in de handen van Warleson. Zo eindigde een intense wedstrijd op een terecht gelijkspel. Nu focussen we op de Limburgse derby!

Wouter Vrancken: "Tegen Cercle Brugge weet je dat je intensiteit moet tonen. Dat was er de eerste helft te weinig. De tweede helft stonden we beter en hadden we hun counters beter onder controle. We zijn in de wedstrijd gegroeid en dat doet me plezier. Voor mij is dit een verdiend punt en voor de neutrale toeschouwer denk ik ook."

Vandevoordt, Arteaga, Cuesta, McKenzie, Muñoz, Hrosovsky, Galarza, Oyen ('88 Ait El Hadj), Sor, Bonsu Baah (’63 Zeqiri), Tolu