Zondag trekken we richting Haspengouw voor de Limburgse derby. Het bezoekersvak is uitverkocht. Vrancken zette zijn troepen afgelopen week op scherp voor de trip naar het Zuiden. Alle ingrediënten zijn aanwezig om de drie punten zondag mee naar Genk te nemen. 

“Ik verwacht een hevige match zoals ze altijd zijn tegen STVV”, stak onze coach van wal op de wekelijkse persconferentie. “Sint-Truiden is een andere ploeg dan vorig jaar. Dat hebben we hier thuis gezien en heel het seizoen lang al. Ik heb veel respect voor mijn collega in Sint-Truiden. Hij heeft er echt voetbal ingekregen. Maar los daarvan geloven we volop in onze eigen kansen en gaan we voor onze supporters vol voor een resultaat”, stak onze coach zijn ambitie niet onder stoelen of banken.

“Sinds ik hier ben, hebben we drie keer gelijk gespeeld. Het wordt tijd om eens een derby naar ons toe te trekken. Daar gaan we alles aan doen. Dit zijn de wedstrijden die je wil spelen met veel sfeer en animo. Het doet deugd dat het bezoekersvak uitverkocht is en onze supporters er zijn om ons in groten getale te steunen. Het is aan ons om op het veld te laten zien dat we hun steun waard zijn en om daar extra energie uit te halen.”

Zonder Muñoz, mét Sobol

Vrancken kan zondag niet rekenen op Daniel Muñoz. De Colombiaan stapte vrijdag op het vliegtuig naar Londen. “Ik ben heel blij voor Dani zelf. Op 28-jarige leeftijd is dit een mooie stap voor hem. Het is jammer voor ons natuurlijk. Hij was van enorme waarde voor ons, zowel op als naast het veld. Het was een emotioneel afscheid met de groep. Hij heeft het zelf ook niet droog gehouden. Dat zegt iets over hoe hij als mens is. In heel België stelden mensen die het voetbal volgen zich de vraag hoe het kwam dat de interesse in Muñoz achterbleef. Dan moet je er ook niet raar vanop kijken als ze dan wel aan zijn mouw komen trekken”, aldus Vrancken over het vertrek van de rechtsachter. 

Op wie Vrancken wel een beroep kan doen is nieuwkomer, Eduard Sobel. Vrancken klonk op de persconferentie ook lovend over 'Eddy'. “Hij laat een goeie indruk na. Hij vindt meteen zijn plaats in de groep. Als je er zelf voor openstaat, aanvaardt deze groep je ook meteen. Dat is mooi om te zien.”

Laatste match Arteaga

Vrancken kan in Haspengouw nog een laatste keer beroep doen op Gerardo Arteaga. De Mexicaan keert maandag terug naar zijn thuisland waar hij voor FC Monterey tekende. Zondag geeft hij zich een laatste keer volledig voor blauw-wit. “Hij is een heel betrouwbaar iemand die altijd vlamt. Hij zit met zijn gedachten echt nog bij Genk. Gerardo heeft mij verzekerd dat hij zich voor nog één keer voor 100% gaat inzetten”, aldus Vrancken.

We zien ons zondag in Haspengouw, Genkies.

Selectie