vr 23 feb 2024, 20:45
Charleroi Charleroi 0 - 1 KRC Genk KRC Genk

Na de deugddoende overwinning tegen RWDM trokken Vrancken en de zijnen naar Mambourg. Kayembe zag zijn sterke invalbeurt van vorige week beloond met een basisplaats tegen zijn ex-ploeg. Verder behield Vrancken het vertrouwen in dezelfde starters.

Eerste helft

Charleroi draait een moeilijk seizoen. De Zebra's zitten in volle degradatiestrijd. Een opvallende statistiek leerde ons voor aanvang van de wedstrijd dat Charleroi 21 van de 25 behaalde punten in eigen huis sprokkelde. Dat het geen wandeling op Mambourg zou worden, stond op voorhand vast. Bonsu stak wel meteen het vuur aan de lont, met een opwarmertje voor Koffi. Aan de overkant testte Petris Vandevoordt. Na de studieronde, drukte onze jongens de thuisploeg achteruit. Maar de staat van het veld belette ons om er een fluxe wedstrijd van te maken. Bonsu probeerde het vanop afstand en Bilal had een mooi plaatsballetje in gedachten, maar twee keer zat de thuisgoalie er goed bij. De thuisploeg zette daar amper iets tegenover. Eén keer konden ze in de omschakeling nog dreigen via Bernier, maar Vandevoordt was alert. Zo gingen we met een brilscore richting de kleedkamer.

Tweede helft

Tijdens de tweede periode kregen we hetzeflde spelbeeld als tijdens de eerste periode. Al leidde de Genkse dominantie nu wel tot kansen. Na een goede steal van Bilal zetten Patje en alweer een sterke Tolu een lang uitgesponnen een-twee op poten. Koffi hield met een ultieme reflex zijn netten schoon. Even later dropte Vandevoordt een uittrap op het hoofd van onze sterke Nigeriaanse spits die goed teruglegde op Bilal. Zijn poging spatte uiteen op de paal. Het zou echt een kwestie van tijd zijn voor de bal erin vloog. Pas ingevallen, wurmde Sor zich op een voorzet van El Ouahdi voor zijn rechtstreekse tegenstander om de oververdiende 0-1 tegen de touwen te werken. De thuisploeg, tot dan onzichtbaar in de tweede helft, reageerde meteen. Maar Vandevoordt pareerde de trap van Marcq met een katachtige reflex. In de laatste tien minuten kreeg Tolu nog de kans om zijn sterke wedstrijd te belonen met een doelpunt. Goede controle in de zestien, draaien en dan schieten. Zijn poging vloog een metertje naast de kooi van Koffi. Charleroi kwam er niet meer uit. Zo komen we opnieuw de top 6 opnieuw binnen. Nu richten we met vertrouwen onze pijlen op de topper tegen Club Brugge. Forza Racing!

Wouter Vrancken: "In de eerste helft zag ik veel goede wil, maar lukte het net niet in de zone van de waarheid. In de tweede helft konden we meer vrijheid creëren. Ook zagen we veel meer goede loopacties en infiltraties. Zo kregen we meer kansen en konden we deze verdiende zege behalen."

Vandevoordt, Kayembe ('83 Sobol), McKenzie, Cuesta, El Ouahdi, Hrosovsky, Heynen, El Khannouss, Oyen ('71 Sor), Tolu, Bonsu Baah.