De wedstrijd Anderlecht – KRC Genk van 23 december vorig jaar wordt dan toch niet herspeeld. Nadat met de Disciplinaire Raad en de Evocatiecommissie van de KBVB eerder reeds twee onafhankelijke instanties de juridische onderbouwing van KRC Genk waren gevolgd, heeft vandaag het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS), in laatste instantie beslist de wedstrijd dan toch niet te laten herspelen. Deze uitspraak is definitief.

Binnen de club heerst teleurstelling na de uitspraak van het BAS. Maar we sterken ons in de gedachte dat we onze rechten maximaal hebben verdedigd binnen het regelgevend kader dat vandaag bestaat. Dit was niet de eerste en mogelijks ook niet de laatste wedstrijd waarvan de uitspraak juridisch werd aangevochten. Het is aan de regelgever om de spelregels te veranderen, als die van oordeel is dat deze aanpak niet wenselijk is. We hopen dat de sereniteit nu kan terugkeren en de focus opnieuw op de essentie kan worden gelegd, namelijk op de sportieve prestaties op het veld.

Al onze energie gaat nu naar de strijd om de Champions’ Play-Offs. Te beginnen met de thuiswedstrijd tegen Standard, aanstaande zondag.

Forza Racing!