Na de verdiende thuiszege tegen Standard gaan we aanstaande zondag een laatste keer all-in. We stevenen af of op een fotofinish, maar hebben ons lot nog in eigen handen. Wouter Vrancken blikte vooruit met de verzamelde pers vrijdagnamiddag. Op naar ’t Kuipje!

Sor niet fit

Terwijl Adedeji hersteld is van zijn blessure, geraakt Sor niet fit voor zondag. “Dan is het aan andere jongens om op te staan”, veegde Wouter – al subtiel knipogend naar de invalbeurt van El Hadj - de blessurezorgen van het bord. “Los van het feit of hij zal starten of niet, is zijn prestatie van vorige week te danken aan hoe hij zich al die tijd ervoor heeft opgesteld. Hardwerkend en met positieve energie. Dan ben je klaar om zo’n dingen te doen.”

De wet van vraag en aanbod

Twee resterende plekken voor vier ploegen. We stevenen af op een spannende slotspeeldag, waarbij de vraag groter is dan het aanbod. Aan de wet van de sterkste om die laatste tickets te verdelen. Aan ons om te winnen in ‘t Kuipje. “Altijd een moeilijke match”, klonk het bij onze coach, die niet verwacht dat Westerlo met een laag blok voor de dag zal komen. “Rik De Mil is ook iemand die altijd probeert te voetballen. Zeker en vast zullen ze voor een punt of meer willen gaan. Dan zijn ze ook op papier 100 procent zeker van het behoud. Maar we moeten klaar zijn voor elk scenario, ongeacht wat hun intenties zijn. We weten wat we moeten doen. Uiteindelijk is dat gewoon winnen.”

Ambitie binnen handbereik

"We staan nu op een Champions' Play-offplaats en hebben ons lot in eigen handen. Qua druk verschilt deze wedstrijd niet met de vorige. Het enige verschil is dat je niet voor eigen publiek speelt. We kunnen wel rekenen op een vol uitvak, wat altijd goed is in dit soort wedstrijden.” Ook daar was de vraag groter dan het aanbod: in een mum van tijd was het bezoekersvak uitverkocht. Samen gaan we zondag all-in, Genkies!

Forza Racing!

Onze selectie