Recent maakte de toonaangevende voetbalwebsite Transfermarkt.be de nieuwe marktwaardes van de spelers uit de Jupiler Pro League bekend. Wat opvalt is de waarde van Bilal El Khannouss. Het prijskaartje van onze youngster wordt momenteel al op 25 miljoen euro geschat. Het maakt van hem de duurste speler in de Jupiler Pro League. Bilal ontbolsterde vorig seizoen helemaal onder de vleugels van Wouter Vrancken. Dit seizoen zette hij zijn steile groeicurve door.

Als we ook eens blik werpen op het buitenland, dan valt Bilal net uit de top 10 in de lijst met hoogste marktwaarden uit de lichting 2004, en dat wereldwijd. Dat hij zich moeiteloos positioneert tussen absolute wereldtoppers als Gavi (FC Barcelona), Garnacho (Manchester United) en Rico Lewis (Manchester City) is wederom een bevestiging van het enorme potentieel van onze Marokkaanse middenvelder. 

Dat Bilal het binnenlands lijstje topt op vlak van spelerswaardes is niet alleen een persoonlijk succes voor Bilal, maar ook een bevestiging van het voortreffelijke werk op het H.Essers Talent Park. De club heeft in binnen- en buitenland een toonaangevende reputatie opgebouwd in het ontwikkelen van jonge spelers en hen naar het hoogste niveau van het Europese voetbal te begeleiden.

Deze erkenning is voor heel de club een bevestiging dat de keuze om volop te investeren in de eigen jeugd de juiste is. We zijn zeer trots op Bilal en de groei die hij momenteel doormaakt. Een schoolvoorbeeld van hoe talent en hard werk samen kunnen leiden tot succes.

Forza Bilal, forza Racing!