za 11 mei 2024, 20:45
Anderlecht Anderlecht 2 - 1 KRC Genk KRC Genk

Na een moeilijke week bleef de ambitie ongewijzigd. We gaan All-in for Europe. Coach ad-interim Domenico Olivieri wijzigde voor de wedstrijd tegen Anderlecht de basis elf op één plaats. Zeqiri kwam in de plaats van El Hadj en vormde een spitsenduo met Tolu.

Eerste helft

"Ik wil een team zien dat speelt volgens de waarden van onze club. De spelers moeten hun truitje nat maken", liet Domenico Olivieri voor aanvang van de wedstrijd optekenen. Met Mckenzie als gelegenheidsaanvoerder controleerden onze jongens een behouden eerste helft. Naar grote kansen was het aanvankelijk zoeken. Dolberg waarschuwde Vandevoordt twee keer vanuit een scherpe hoek. Aan de overkant moest Scmeichel plat op een schot van Zaka na een knappe een-twee met Tolu. Maarten zat even later goed tussen een corner waarna hij Bilal meteen lanceerde. Twee tegen een bediende hij Zeqiri die op de hand van de teruggekeerde Dreyer besloot. Geen penalty, Andi stond centimeters buitenspel. Even lateaazr kon Zeqiri opnieuw aanleggen na alweer een prachtige Genkse combinatie, maar zijn trap strandde op een Brussels been. De eerste helft zou in details beslist worden en dat kwam er op slag van rust, zij het aan de verkeerde kant. Verschaeren kon aanleggen vanop de rand van de 16 en schilderde de bal onhoudbaar in de rechterbovenhoek. Zo gingen we ondanks de controle onverdiend met een achterstand rusten.

Tweede helft

In de tweede helft wilden we de rug rechten en forceerden we in de eerste minuten al een paar kansen. Na een mooie Genkse combinatie kon Zeqiri aanleggen vanop afstand. Zijn trap ging over. Anderlecht kwam moeilijker in het spel en was slordig. Daar wilden we van profiteren. Bilal legde knap af voor Galarza, maar ook zijn schot ging over. We bleven zoeken naar de gelijkmaker, maar plots was het weer Anderlecht dat gevaarlijk voor ons doel kwam. Stroeykens besloot na een een-twee met Dreyer op de lat. Even later was het toch raak. Na een stilstaande fase kregen we de bal niet goed weg waarna Dolberg van dichtbij de dubbele voorsprong simpel kon binnenleggen. We lieten de hoofden niet zakken en kregen uiteindelijk toch loon naar werken. Een voorzet van Zaka geraakte tot bij Tolu die aan de tweede paal tussen Augustinson en Debast voor de aansluitingstreffer zorgde. De 2-1 luidde een ware belegering in van het Brusselse doel. De gelijkmaker hing in de lucht, maar helaas zou het daarbij blijven. Olivieri en zijn troepen trekken zich op aan de vechtersmentaliteit en de wil om, ondanks een dubbele achterstand, te blijven knokken voor elke morzel grond. Volgende week spelen we opnieuw op onze grond.

We zien ons, Genkies.

Domenico Olivieri: "We hebben ons getoond. In de eerste helft waren er een paar goede mogelijkheden. In de tweede helft hadden we wel enkele moeilijke momenten, maar in de laatste 20 minuten hebben we alleen maar rond het doel van Anderlecht gespeeld. We hadden de wil om de gelijkmaker te maken, maar het is er jammer genoeg niet van gekomen."