16 mei 1999. Op het veld van KRC Harelbeke haalt KRC Genk de eerste titel in haar prille clubgeschiedenis. Limburg stond op de Belgische voetbalkaart. Oulare en Gudjónsson tekenden voor de doelpunten in de 1-2 overwinning. Donderdag 16 mei 2024, 25 jaar later, viert KRC Genk de historische eerste titel.

Special edition shirt

“16 mei 1999 staat in het geheugen van elke Genkie gegrift. Het was de eerste van vier landstitels die we in onze prille clubgeschiedenis hebben behaald. En de eerste keer blijft altijd iets speciaals. Dat jubileum wilden we niet zomaar laten passeren. Samen met onze supporters en shirtpartner Nike hebben we daarom een exclusief special edition shirt ontworpen waarmee we de helden van toen willen eren”, klinkt het trots bij Algemeen Directeur Erik Gerits.

Donderdag lanceerde KRC Genk een filmpje waarin clublegende en coach ad-interim Domenico Olivieri schittert in een stijlvol zwart shirt met gouden afwerking. Het shirt staat bol van de verwijzingen naar de eerste titel uit de clubgeschiedenis, 25 jaar geleden. In de nek van het truitje prijkt de datum die in elke Genkie zijn geheugen staat gegrift, aan beide kanten geflankeerd door de iconische ‘G’ gevormd in 12 kleine sterren, het toenmalige clublogo. De rugnummers zijn opgemaakt met foto’s van spelers en staf uit het bewuste seizoen 1998-1999. Van het iconische duo Strupar -  Oulare tot Brockhauser. Allemaal komen ze terug in de rugnummers op dit special edition shirt.

Wedstrijd in teken van legendes

Op het shirt worden de protagonisten van 25 jaar geleden vereeuwigd, maar daar blijft het niet bij. De wedstrijd van komende maandag tegen Antwerp staat volledig in het teken van de eerste titel in de clubgeschiedenis. Levende legende Pierre Denier, hulptrainer in het bewuste seizoen 1998-1999, spaarde kosten noch moeite om de helden van toen opnieuw naar Genk te halen. Spelers en staf van de bewuste kampioenenploeg zullen maandag voor aanvang van de wedstrijd worden geëerd in een bomvolle Cegeka Arena. Na de wedstrijd worden ze verwacht in de fanzone voor een vragenronde waarna ze zich, naar goede Genkse gewoonte, tussen de supporters zullen begeven om nog even na te kaarten.

“De ploeg van toen kenmerkte zich als een hechte groep. Dat we er 25 jaar later in slagen om 26 spelers en stafleden van toen opnieuw naar Genk te krijgen, is daar het beste bewijs van. De familiale waarden die onze club vandaag zo kenmerken, waren dankzij het broederschap in de kleedkamer toen al duidelijk zichtbaar”, zegt clubicoon Pierre Denier.

De huidige spelerskern zal de legendes ook eren en in het special edition shirt aantreden tegen Antwerp. Een eerste, beperkte, oplage van het shirt is maandag vanaf 15.30 uur te koop in de fanshop. Op de webshop is het special edition shirt vanaf dinsdag 21 mei te koop.

Third kit 2024-2025

Ook volgend seizoen zal de eerste ploeg van KRC Genk geregeld te zien zijn in dit special edition shirt. Deze uitvoering wordt meteen ook het official third kit voor het seizoen 2024-2025.