Deze week zijn de werken gestart voor de installatie van een nieuwe, hybride grasmat in de Luminus Arena. De natuurlijke grasmat die in maart werd gelegd wordt verstevigd met maar liefst 20 miljoen hoog performante polypropyleenvezels.

Tarkett Sports (voormalige Desso Sports te Dendermonde) realiseert de GrassMaster mat, waarbij kunstvezels 18cm diep in de bodem worden geïnjecteerd, om de 2 cm. Het bijzondere gebeurt ondergronds, waar de natuurgraswortels zich hechten aan de kunstvezels, met als resultaat een verstevigde mat, goed bespeelbaar in alle weersomstandigheden.

KRC Genk neemt met GrassMaster een voortrekkersrol en is de enige met dit soort hybride mat in de Jupiler Pro League. In de Premier League spelen maar liefst 15 clubs op GrassMaster. Een bewuste investering in duurzaamheid en topkwaliteit dus, met als resultaat een betere mat in alle omstandigheden, eenvoudiger te onderhouden én met een langere levensduur. De club investeert hiernaast ook in haar mensen. Het groenteam van KRC Genk krijgt begeleiding en opleiding van GrassMaster Pitch Consultants waaronder Dan Duffy, drievoudig winnaar van de Premier League groundsman of the year award. Duffy was 10 jaar lang ‘groundsmaster’ voor Premier League club Swansea City.

Het injecteren van de vezels werd vandaag druk bijgewoond door de pers. De werken zullen een tiental dagen duren. De eerste aftrap op de nieuwe mat zal gegeven worden op zaterdag 21 juli, bij de galawedstrijd op de fandag tegen Olympiakos.

Leuk detail voor de supporters. Ook de kunstgraszone rond het veld wordt vernieuwd. Deze wordt volledig blauw, met hierop op twee plaatsen het clublogo in het wit met de slogan “Mijn ploeg. Voor altijd.” Het stadion zal dus nog méér blauw-wit uitstralen, samen met de supporters in de tribune.

Niet te missen, die aftrap in de Luminus Arena op de nieuwe mat. Samen Genk!