De verzengende hitte blijft wegen op onze jongens. "Je ziet dat ze het zwaar hebben," vertelde Philippe Clement aan jullie reporter. "Maar ze doen het uitstekend. We trainen zwaar en ze zijn moe, maar dat moet. Toch zie je ook het plezier en de inzet."

En die inzet is voorbeeldig. Dat zie je meteen bij de opwarming als de spelers de loodzware stabilisatie oefeningen moeten afwerken. Niet bepaald iets waar voetballers gek van zijn. Maar iedereen legde het parcours probleemloos af. Als "beloning" mochten de jongens nog een training combinatievoetbal en een wedstrijdvorm afwerken, gevolgd door een te duchten duurloop op hartslag om de voormiddag af te sluiten.

Na de lunch en verplichte rust stond er nog een recuperatietraining op het programma. Een tennisvoetbal tornooi op het scherp van de snee. Want als er één ding is dat topsporters niet graag doen is verliezen. Maar alles in een top sfeer en met veel plezier. Het team van nieuwkomer Zinho Gano, Ibrahima Seck, Alejandro Pozuelo en Dieumerci Ndongala toonde zich de sterkste en mochten breedlachend op de foto.

De verliezers bleven liever anoniem maar mochten na het avondmaal toch samen een liedje zingen. Wat dat geworden is zal waarschijnlijk nooit het daglicht zien. Sommige dingen blijven misschien beter geheim.