Na de mooie overwinning tegen de Verenigde Arabische Emiraten van afgelopen donderdagavond mocht op vrijdag de riem er een klein beetje af. Niet in de voormiddag. Toen werd nog stevig getraind op de, het mag gezegd, mooie velden in Horst. Afsluitend kregen de jongens nog een duurloop voor de kiezen geschoven door fysical coach Ruben Peeters. Iets wat hem later op de dag duur te staan zou komen.

Na het middagmaal en de verplichte rust stond er een vlottentocht op het programma. Alleen, er waren geen vlotten. Die mochten de spelers in groepjes van vijf zelf bouwen met behulp van vaten, houten palen en touw, veel touw. Coach Clement stond er bij en keek er monkelend naar. Niet zonder hier en daar een plaagstootje uit te delen maar ook met een aandachtige blik op wie de voortrekkers, de werkers en de organisatoren bij de groepjes waren.

Drie kwartier kregen ze om iets wat op een vlot leek in mekaar te knutselen. Dat lukte bij de ene al beter dan bij de andere. Of eerder, dat lukte maar een enkel team. Dat van Marcus Ingvartsen. "Makkie, zo'n vlotje bouwen," klonk het bij de Deen. "Bij ons stammen we allemaal af van de Vikingen." Logisch dus dat Marcus en zijn team vlotjes de overkant van het meer haalden om hun maatje Vladimir Screciu op te halen en terug te brengen naar het startpunt. Al de anderen hielden het, op zijn zachtst gezegd, niet droog. 

Toen iedereen, op een of andere manier, toch terug aan de finish geraakt was vonden enkele spelers het tijd voor pay back time. Ruben Peeters, de man die de spelers al de ganse week "verblijdde" met zijn fysiek zware proeven, moest het ontgelden. Hij kreeg nog net de tijd om zich te ontdoen van de meest waardevolle spullen en belandde dan met kleren en al in het meer. Op de vraag of hij niet gevreesd had voor een bad antwoordde Philippe Clement laconiek : "Geen seconde, ze weten maar al te goed wie hier de ploeg opstelt." Waarna hij met een knipoog en een brede glimlach het hotel opzocht.

Wie zich al de ganse week met de nodige ernst maar ook met veel plezier staat af te peigeren op het oefenveld is Sander Berge. Na zijn langdurig verblijf in de ziekenboeg afgelopen seizoen is hij maar wat blij om opnieuw voluit te kunnen gaan op training. Dat vertelde hij ook aan KRC Genk TV.