Herbekijk de wedstrijd integraal op onze Youtube pagina.

Op de vierde dag van de zomerstage in Horst stond vanavond een oefenwedstrijd op het programma. Het nationaal elftal van de Verenigde Arabische Emiraten was de tegenstander. Nieuwkomers Paintsil en Gano maakten voor het eerst deel uit van de selectie.

Pittige start van Genk

Onze ploeg leek geen last te hebben van de warme zon. Al na tien minuten stond de 2-0 op het scorebord. Eerst kon Samatta de bal tegen de netten trappen, daarna krulde Pozuelo een vrije trap enig mooi voorbij de doelman. Vijf minuten later is het opnieuw Pozuelo die betrokken is bij een doelpunt. Een scherpe voorzet werd door Berge tegen de lat getrapt, maar Piotrowski was alert en knalde staalhard binnen, 3-0!

Veel kansen

Het was een leuke oefenpot, niet alleen voor de supporters langs het veld, maar ook de livestream op onze Youtube werd druk bekeken. Met Ndongala, Samatta en Trossard kregen we nog enkele kansen om de voorsprong uit te breiden. In minuut 40 even paniek op de Genkse bank. Ndongala krijgt een stoot terwijl hij op doel probeerde te trappen en ging neer. Hij werd vervangen door Benson, die op slag van rust na een prachtige combinatie met Trossard de 4-0 tegen de netten kon trappen.

Nieuwkomers Gano en Paintsil

Ook in de tweede helft trok onze ploeg naar voren. Met Paintsil en Gano kwamen twee nieuwe jongens tussen de lijnen. Zij maakten hun eerste minuten voor Genk. Paintsil toonde onmiddellijk initiatief en kon samen met Malinovskyi en Benson voor gevaar zorgen.

Een vijfde doelpunt viel na twintig minuten in de tweede helft. Malinovskyi bracht de bal hoog en aan de tweede paal voor tot bij Dewaest. Die kopte de bal voorbij de doelman, goed voor zijn 2e doelpunt in deze voorbereiding. 5-0, meteen ook de eindstand van deze oefenwedstrijd. Op naar zondag, dan spelen we opnieuw in Horst tegen Valenciennes! Forza Racing!

Opstelling KRC Genk 1e helft: Jackers, Khammas, Aidoo, Brabec, Maehle, Berge, Piotrowski, Pozuelo, Trossard, Ndongala (40’ Benson), Samatta.

Opstelling KRC Genk 2e helft: Jackers, Uronen, Wouters, Dewaest, Seigers, Heynen (75’ Adewoye), Malinovskyi, Paintsil, Zhegrova, Benson, Gano

Doelpunten :

6: 1 - 0 : Samatta
9’: 2 – 0 : Pozuelo
15’: 3 – 0 : Piotrowski
45’: 4 – 0 : Benson
65’: 5 – 0 : Dewaest