Scherp Genk klopt Spouwen-Mopertingen met 6-1!

15-07-2018

Een stralende zon vandaag voor onze eerste oefenmatch op eigen veld. Nog niet op de nieuwe grasmat van de Luminus Arena, die primeur is voor komende zaterdag op de fandag, wél op het B-terrein achter het stadion.

Maar liefst 800 supporters namen plaats in de beloftentribune. Zij kregen opnieuw een scherp Genk én een mooie oefenpartij voorgeschoteld.

Eerste helft

Genk baas in de eerste helft. Met Heynen en Wouters die het spel goed onder controle hielden. Ook de andere Genkies hadden er duidelijk zin in.

In de derde minuut treft Genk een eerste keer raak. Samatta profiteert van verwarring in de defensie van Spouwen-Mopertingen en tikt de 1-0 binnen. Heynen zet enkele minuten later Benson op weg richting doel, maar Grootaerts zit er goed tussen.

Genk controleert, Ook Seigers trekt regelmatig mee de aanval in. In de 19de minuut trekt diezelfde Seigers de bal strak voor doel na een mooie combinatie met Zhegrova. Samatta kopt hard maar een metertje over. 

In de 27ste opnieuw een doelpunt voor Genk. Karelis neemt de bal heerlijk op de slof vanop 25 meter. Grootaerts kon er weinig aan doen. Meteen erna is het eerste gevaar van Spouwen-Mopertingen meteen raak. Brouwers scoort, de stand is 2-1.

Khammas zet zich op het halfuur goed door. Na een mooi één-tweetje met Karelis weet Grootaerts zijn schot te stoppen. Zhegrova schudt even later opnieuw een individuele actie uit de schoenen. Keeper Grootaerts staat pal.

Net voor affluiten maakt Geurts handsbal. De Bal gaat op de stip. Zhegrova plaatst hem, maar de bal belandt op de deklat. We gaan rusten met 2-1.

Tweede helft

We zijn 5 minuten ver in de tweede helft en opnieuw Zhegrova aan het kanon. Hij probeert het van ver maar Grootaerts kan redden. Even later pikt Edon dan toch zijn goaltje mee. Hij krijgt wat ruimte net buiten de grote baklijn en schiet de bal mooi binnen, 3-1!

Na 60 minuten spelen gebeurt de geplande groepswissel. Vukovic en Brabec blijven staan, de rest maakt plaats voor Dewaest, Uronen, Maehle, Berge, Malinovskyi, Pozuelo, Ndongala, Trossard en Gano.

De invallers hebben er duidelijk zin in en voeren het tempo op. Maehle trekt mee naar voren en besluit van dichtbij hard op de paal. Even later legt Malinovskyi aan. Grootaerts ranselt de bal uit zijn doel. In de 78ste minuut is het toch raak voor Ruslan. Hij mikt de bal netjes in de winkelhaak, 4-1!

KRC Genk drukt het gaspedaal in. Meteen na de goal van Ruslan herovert Gano de bal. Die wordt nog even rondgespeeld voor doel met Trossard en Pozuelo. Gano legt de bal uiteindelijk zelf netjes binnen, 5-1!

Met het einde in zicht zet Genk opnieuw een mooie aanval op. Het schot van Gano wordt nog gestopt door Grootaerts. Maar Pozuelo is goed gevolgd en werkt heerlijk af met een hakje. 6-1 is meteen de eindstand.

6 op 6 voor KRC Genk in oefenwedstrijden. Op naar de fandag op zaterdag 21 juli. De galawedstrijd tegen Olympiakos wordt afgetrapt om15u00, de toegang is gratis voor abonnees, tot dan!!

Opstelling KRC Genk (eerste uur): Vukovic, Brabec, Adewoyu, Khammas, Seigers, Wouters, Heynen, Zhegrova, Benson (40’ Reyners), Karelis, Samatta

Opstelling KRC Genk (laatste halfuur): Vukovic, Brabec, Dewaest, Uronen, Maehle, Berge, Malinovskyi, Pozuelo, Ndongala, Trossard, Gano

Opstelling Spouwen-Mopertingen: Bennassar, Brouwers, Choua, Geurts, Haenen, Mombaerts, Lamantia, Sabbadini, Timmermans, Wijnen.

Doelpunten
3’ Samatta: 1-0
27’ Karelis: 2-0
29’ Brouwers: 2-1
59’ Zhegrova: 3-1
78’ Malinovskyi: 4-1
79’ Gano: 5-1
90’ Pozuelo: 6-1

Foto Jeffrey Gaens fotografie ©

Ouder Recenter