KRC Genk en zijn fans : samen al jaren een begrip in de Belgische voetbalwereld. Dat bleek nog maar eens op onze jaarlijkse fandag. Al van vroeg in de ochtend van de nationale feestdag stroomden de supporters toe op het Stadionplein voor de Luminus Arena. Tegen de middag zag het al zwart, of misschien beter blauw, van het volk. 

De talrijke attracties, de eet- en drinkstandjes vonden gretig aftrek bij zowel de die-hard fans als het jonge grut dat met mama en papa de sfeer kwam opsnuiven op de fandag van hun ploeg. Er was de Genkies club, de disco voor de jongsten, de Tony Greco cup voor de iets ouderen, optredens voor het stadion : teveel om op te noemen.

Een eerste hoogtepunt volgde met de galamatch tegen de Griekse topclub Olympiakos FC. Wedstrijd die door onze jongens met een klinkende 4 - 0 overwinning werd afgesloten voor het oog van meer dan 8.000 supporters. De apotheose was zo mogelijk nog mooier. Alle spelers stonden na de match ter beschikking van de fans voor een handtekening of een selfie. Reken maar dat vele jonge fans, en waarschijnlijk ook de mama's en de papa's, glunderden op de vele foto's die genomen werden met hun idolen.

We zegden het al, onze supporters zijn een begrip. En dat zal nog lang zo blijven. Bedankt dat jullie er allemaal weer waren en op naar een mooi seizoen !

KRC Genk TV zorgde voor een impressie en natuurlijk zijn er tientallen foto's.