Samen met de supporters voluit gaan vanaf de eerste seconde.

05-08-2018

"Ik heb een ruime selectie ter beschikking," trapte Philippe Clement zijn persbabbel voor de derby af. "Dat is mooi maar tegelijkertijd ook moeilijk. Ik herhaal het nog eens, ze verdienen het allemaal om bij de achtien te zijn. Maar ik moet kiezen. De derby is speciaal, laat daar geen twijfel over bestaan. Maar we willen elke wedstrijd winnen Het enthousiasme van de supporters dat er nu is willen we meenemen. Winnen tegen St-Truiden zou nog een extra boost zijn. Extra motivatie zal niet nodig zijn."

"Ik heb de eerste wedstrijd van STVV gezin. Het is een ploeg die iets wil creëren. Er lopen wel wat jongens rond met individuele kwaliteiten. Denk maar aan Bezus, Ceballos en Boli. We zullen een heel goede wedstrijd moeten spelen om de drie punten thuis te houden. Iedereen moet goed weten wat te doen op het veld, de principes moeten duidelijk zijn. Dat is hoe langer hoe meer zo. We moeten ook weten waar de tegenstander ons pijn zou kunnen doen om het te kunnen neutraliseren. Voor het overige reken ik op de supporters vanaf de eerste seconde, eigenlijk van lang voor de wedstrijd al zoals ik het zelf in mijn tijd meegemaakt heb. Dat geeft extra energie om sterk aan de match te beginnen zoals we dat tot nu toe al gedaan hebben."

KRC Genk TV sprak met Philippe Clement in de aanloop naar de derby. Ook het interview van Leandro Trossard kunnen jullie nog eens herbekijken.

Ouder Recenter