Verdiende 0 - 2 aan het zeetje.

12-08-2018

“Het zal moeilijk worden om kansen te creëren tegen de ploeg van mijn vrienden Gert Verheyen en Franky Van der Elst, vertelde Philippe Clement voor de wedstrijd. “Verheyen heeft zijn stempel al gedrukt, Oostende speelt goed georganiseerd.”

Clement gooide de ploeg die Poznan versloeg duchtig door elkaar. Liefst zeven wijzigingen waren er in de basiself. Nastic, Seck, Zhegrova, Heynen, Aidoo, Gano en Seigers begonnen aan de wedstrijd.

Gert Verheyen had de beschikking over zijn volledige wedstrijdkern, op de geblesserde Jonckheere na. Enkel op links dropte de Oostendse coach Bjelica in de ploeg.

Balbezit maar geen doelpunten.

De wedstrijd kwam moeilijk op gang. De bezoekers hadden wel het balbezit maar kwamen niet tot kansen. Dat veranderde net voor het kwartier toen Pozuelo mooi diep legde tot bij de doorgelopen Gano. Doelman Dutoit aarzelde. De Genkse spits wilde de doelman omspelen maar dat mislukte en de kans leek weg. Dat was zonder Zhegrova gerekend die in de rebound in één tijd op de lat knalde.

Een tweede mooie aanval breide Genk in minuut drieëntwintig bij elkaar. Seigers speelde in tot bij Pozuelo centraal voor doel. De Spanjaard zette met een hieltje Gano vrij maar die was te verrast om te besluiten. Iets voorbij het halfuur sloegen Heynen en Tomasevic met de hoofden tegen elkaar in een kopduel. Heynen kon na verzorging verder, voor Tomasevic was het einde wedstrijd.

In minuut eenenveertig kapte Zhegrova naar zijn linker en haalde hard uit. Dutoit redde onorthodox. Op slag van rust legde Trossard een balletje over de verdediging tot bij Lucumi die was blijven hangen na een vrije trap. De Colombiaan was te verrast om af te werken en Dutoit kon tussenbeide komen voor de aanstormende Gano. Gescoord werd er niet meer en we gingen rusten met een brilscore.

Trossard met de penalty, Malinovskyi opnieuw met een pegel.

Na de koffie was het tien minuten wachten op de eerste kans. Seigers speelde in tot bij Pozuelo. Die vond Trossard maar besluiten kon Leandro niet. Aan de overkant stond Capon plots alleen voor Vukovic maar de hoek was te scherp en bovendien dekte de Australiër de eerste paal goed af.

Het spel ging nu wel op en neer. Gano scoorde op pas van Seigers maar hij had zijn hand gebruikt. Het feestje ging niet door en Zinho kreeg geel. De volgende kans was voor de Kustboys. Canesin stond alleen voor Vukovic maar besloot wild in het zijnet. Intussen was Malinovskyi Seck komen vervangen. De Oekraïner voetbalde goed verticaal en speelde Trossard aan. De bal ging richting Pozuelo en vandaar naar Gano. Die draaide goed weg maar vond Dutoit op zijn weg.

Iets voorbij het uur kwam Ndongala in voor Zhegrova. Pozuelo slalomde de zestien binnen en trapte op doel. Dutoit ging goed plat en neutraliseerde het schot. Met nog twintig minuten te gaan moest Vukovic voor het eerst echt aan de bak. Canesin ging voorbij Nastic en vond Sakala. Die trapte overhoeks maar Vukovic kon met de vingertoppen via de paal in hoekschop werken.

Met nog dertien minuten te gaan ging de bal op de stip voor Genk. Trossard ging de zestien binnen en zette voor. Maar Faes zat er met een hand tussen en scheidsrechter Visser aarzelde niet. Trossard trapte de elfmeter koelbloedig binnen. Even later mocht Malinovskyi oprukken door het midden maar Dutoit ging languit liggen om het schot te stoppen.

In minuut vierentachtig was Dutoit er wel aan voor de moeite. Malinovskyi, wie anders, haalde uit vanop zo’n vijfentwintig meter en voor een keer was de paal de bondgenoot want de bal ketste via de binnenkant van het doelhout tegen de touwen. De drie punten waren een feit en Genk speelde de wedstrijd rustig uit. Sakala probeerde het wel nog eens met een trap vanuit een scherpe hoek maar Vukovic was heer en meester in de kleine rechthoek. Het schot van Maehle in de slotseconden, gestopt door Dutoit, was er een voor de kleine historie.

Opstelling KV Oostende : Dutoit, Capon, Milovic, Faes, Tomasevic (36’ Lombaerts), Bjelica, Vandendriessche, Vanlerberghe, Canesin, Zivkovic (60’ Sakala) en Guri.

Opstelling KRC Genk : Vukovic, Nastic, Lucumi, Aidoo, Seigers (82’ Maehle), Heynen, Seck (54’ Malinovskyi), Pozuelo, Trossard, Zhegrova (64’ Ndongala) en Gano.

Doelpunten :

79’ : 0 – 1 : Trossard (strafschop)

Gele kaarten : 05’ Nastic, 37’ Vanlerberghe, 56’ Gano, 73’ Seigers, 76’ Dutoit

Rode kaarten :

Scheidsrechter : Lawrence Visser

Ouder Recenter