do 20 sep 2018, 18:55
KRC Genk KRC Genk 2 - 0 Malmö FF Malmö FF

“Malmö speelt zo een beetje als Anderlecht, met snel opkomende wingbacks en een goed middenveld,” vertelde Philippe Clement voor de wedstrijd. “Je zou kunnen zeggen dat we een goede algemene repetitie gehad hebben. We moeten ons eigen snel spelen en zo hoog en zo hard mogelijk druk zetten. Dat verwachten onze supporters ook van ons.”

Jere Uronen was hersteld van zijn lichte hersenschudding en startte op zijn vertrouwde stek als linksachter. Malinovskyi keerde terug uit schorsing en achterin roteerde Clement Aidoo voor Lucumi.

Malmö coach Rösler van zijn kant blies de loftrompet over de tegenstander. “Ik ben onder de indruk van dit team,” aldus de Duitser. “Ze zijn atletisch, technisch en tactisch sterk. Het wordt een hele opgave om daar een antwoord op te vinden.

Rösler hield vast aan zijn type-elftal. Enkel Vindheim kwam in de ploeg op rechts in de plaats van Larsson.

Trossard rondt mooie inspanning van Maehle af.

De studieronde duurde precies acht minuten. Toen draaide Trossard goed weg van zijn man en haalde meteen uit. De bal zeilde maar net aan de kruising voorbij. Drie minuten later stond Malinovskyi aan het kanon. Hij nam een voorzet van Maehle meteen op de slof. Helaas is de rechter van Ruslan niet zo goed als zijn linker en doelman Dahlin kon de bal eenvoudig stoppen. Dan was het de beurt aan Pozuelo om zijn kans te gaan. Hij rukte op richting de eerste paal en drukte af met links. Het schot miste precisie en ging naast.

Op het halfuur deed ook Maehle zijn duit in het zakje. Hij bleef met een gelukje in balbezit op de rand van de zestien en drukte meteen af. Dahlin ging goed plat en stopte het schot. Berge zag even later een hard schot in extremis afgeblokt maar in minuut zesendertig was het dan toch zo ver. Maehle onderschepte slim een bal in het Zweedse middenveld, stoomde langs twee verdedigers richting de achterlijn en zette dan meesterlijk voor tot bij Trossard aan de tweede paal. Leandro hoefde de bal maar binnen te duwen en deed dat dan ook overhoeks. Het verdiende eerste doelpunt voor de thuisploeg stond op het scorebord.

Nog voor het einde van de eerste helft had Trossard de score kunnen verdubbelen. Ndongala kon na een mooie combinatie met Maehle scherp voorzetten maar Leandro kon net niet bij de bal om binnen te duwen. Het rustsignaal volgde kort daarop bij een verdiende voorsprong voor Genk.

Rustig meesterschap na de rust, Samatta verdubbelt de voorsprong.

Hetzelfde spelbeeld zagen we in het begin van de tweede helft. Met mooie samenspel zette de thuisploeg de bezoekers onder druk. Een van die combinaties leverde Trossard een prima schietkans op maar het schot stierf in een bos van benen. Het tempo stokte, Malmö kreeg geen kans bij elkaar gevoetbald en Genk liet dan ook even begaan.

Maar de thuisploeg lag constant op de loer en toen Trossard over rechts doorheen de verdediging sneed legde hij de bal panklaar voor Pozuelo centraal voor doel. Het schot van de Spanjaard werd afgeblokt maar viel voor de voeten van Samatta. Samagoal deed wat hij beste doet : scoren en de geruststellende 2 – 0 stond op het scorebord. Verdediger Bengtsson bewees even later dat hij uit stevig Zweeds materiaal gemaakt is toen hij een pegel van Malinovskyi pal op het lichaam kreeg. Doelman Dahlin kreeg dan een loeier van Trossard niet onder controle maar er was geen Genkenaar in de buurt om af te werken. Met Paintsil voor Ndongala en Seck voor Pozuelo kon Clement aan zijn vervangingen beginnen.

Een vrije trap van diezelfde Malinovskyi belandde kort daarna in de muur. In de rebound probeerde Mali het nog met rechts maar die poging ging de mist in. Met nog vijf minuten te gaan mocht Ingvartsen zijn wederoptreden maken toen hij Samatta kwam vervangen. Gescoord werd er niet meer, de eerste Europese thuiswedstrijd werd oververdiend met 2 – 0 winst afgesloten.

Opstelling KRC Genk : Vukovic, Uronen, Dewaest, Aidoo, Maehle, Berge, Malinovskyi, Pozuelo (75’ Seck), Trossard, Samatta (85’ Ingvartsen) en Ndongala (71’ Paintsil).

Opstelling Malmö FF : Dahlin, Safari (79’ Binaku), Rieks, Lewicki, Bachirou, Rosenberg, Christiansen (87' Gall), Bengtsson, Antonsson (54’ Traustason), Nielsen en Vindheim

Doelpunten :

36’ : 1 – 0 : Trossard
70’ : 2 – 0 : Samatta

Gele kaarten : 30’ Safari, 65’ Traustason, 79’ Bengtsson, 81’ Nielsen

Rode kaarten :

Scheidsrechter : Aleksei Eskov (Rusland)

Toeschouwers : 11.590

Na de wedstrijd sprak KRC Genk TV met coach Clement en met enkele hoofdrolspelers Maehle, Berge en Samatta. 

Je kan het interview hier beneden bekijken of via deze link : Interviews na KRC Genk - Malmö