wo 26 sep 2018, 20:00
KRC Genk KRC Genk 4 - 0 Lommel SK Lommel SK

“Lommel is dé revelatie in 1B,” aldus coach Clement voor de wedstrijd. “Ze zetten een goed blok neer en schakelen supersnel om. We zullen dan ook een goed niveau moeten halen om ze aan de kant te zetten.”

Clement gooide zijn basiself duchtig door elkaar. Vergeleken met de wedstrijd tegen Cercle Brugge stonden liefst negen andere spelers aan de aftrap.

Lommel trainer Van Imschoot zat al met zijn hoofd bij de competitiewedstrijd tegen KV Mechelen. “De beker is belangrijk, maar de competitie is dat nog meer,” zo luidde het daar. “We gaan ons best doen maar Genk is misschien de best spelende ploeg in het Belgisch voetbal. In elk geval is het voor mijn jongens de kans om ook op dit toneel te schitteren.

Vroege 2 – 0 voorsprong.

Genk kon niet beter aan de wedstrijd beginnen. Al in minuut twee mocht Wouters een vrije trap nemen vanop vijfentwintig meter. Dries mikte de vrijschop beheerst in de rechterbovenhoek. Zes minuten later stond het al 2 – 0. Piotrowski veroverde de bal en legde die in de loop van Zhegrova. Die twijfelde niet en liet doelman Daniels geen enkele kans met een welgemikte loeier.

De thuisploeg was heer en meester maar hoefde ook niet echt door te drukken. Heynen lepelde de bal over de Lommelse verdediging richting Zhegrova maar doelman Daniels was iets sneller op de bal. Kort daarna legde Gano mooi af met de borst tot bij Paintsil maar een Lommelse voet kon nog net afweren in hoekschop.

De eerste doelpoging van de bezoekers kwam er pas in minuut achtendertig toen Cerigioni kon uithalen. Hij kraakte zijn schot en Jackers had de bal maar voor het oprapen. Een minuutje later stond diezelfde Cerigioni opnieuw in de schijnwerpers zij het minder positief. Hij legde de doorgebroken Paintsil neer en kreeg een rood kartonnetje voor de neus geduwd. Als de wedstrijd nog enige spankracht had was die nu wel verdwenen. Seck probeerde het kort voor het rustsignaal nog met een verre trap maar die ging naast. Rusten gingen we met een 2 – 0 voorsprong voor de thuisploeg.

Rustig meesterschap na de rust. Fiolic debuteert.

De tweede helft werd afgetrapt met Marcus Ingvartsen in de plaats van Zinho Gano. Ibrahima Seck kopte al meteen een voorzet op de voet van doelman Daniels. Pas op het uur konden we nog een doelpoging noteren. Daniels stopte een ver schot van Seck in twee keer. Lommel stak nog even de neus aan het venster maar een overhoekse poging van Vermijl ging voorlangs.

Dan achtte Philippe Clement het moment gekomen om Ivan Fiolic zijn eerste officiële minuten te geven in het Genk shirt. Hij kwam Bryan Heynen vervangen. De Kroaat liet zich al meteen opmerken met een listig hieltje richting Ingvartsen maar de bal kwam niet aan.

Twintig minuten voor affluiten deed Genk er nog een doelpuntje bij. Piotrowski kopte een hoekschop aan de eerste paal scherp in. De bal werd gered op de lijn maar belandde in de voeten van Seck en die knalde van dichtbij binnen. Zhegrova schilderde nog een vrije trap op het hoofd van Dewaest maar de Genkse verdediger kopte pal op doelman Daniels. Met nog twee minuten te gaan werd het nog 4 – 0. Marcus Ingvartsen maakte de ruimte voor zichzelf en trapte hard onder Daniels binnen. Seconden later stak Fiolic diep op de Deen maar dit keer ging het stiftertje over. Een wedstrijd was het toen al lang niet meer, daarvoor was het meesterschap van Genk te groot. Het bleef bij 4 – 0 en Genk stootte door naar de 1/8ste finale.

Opstelling KRC Genk : Jackers, Wouters, Lucumi, Dewaest, Seigers, Heynen (62’ Fiolic), Seck, Piotrowski, Paintsil, Zhegrova en Gano (45’ Ingvartsen).

Opstelling Lommel SK : Daniels, El Banouhi, Cauwenberg, Santermans, Neven (75’ Kolen), Gaethofs, Vermijl (64’ Azevedo), Brebels (59’ Henkens), Cerigioni, De Wilde en Aabbou.

Doelpunten :

02’ : 1 – 0 : Wouters
08’ : 2 – 0 : Zhegrova
71’ : 3 – 0 : Seck
88’ : 4 – 0 : Ingvartsen