Het Turkse Besiktas is de tegenstander in onze tweede thuiswedstrijd in de groepsfase van de Europa League, op donderdag 8 november aftrap 18u55. Het wordt een echte topper gezien de vele Turkse fans in Genk en Limburg.

Omwille van veiligheidsredenen worden een aantal abonnees uitzonderlijk verplaatst naar de lange zijde van de tribunes. KRC Genk neemt deze maatregel met twee belangrijke zaken in gedachte:

De veiligheidsdiensten adviseren ons om méér plaatsen te voorzien voor Turkse supporters. Omdat dit de enige manier is waarop zij de veiligheid kunnen garanderen in het stadion én zo ervoor kunnen zorgen dat er geen vermenging is van Besiktas supporters met Genk supporters. 

Als club kiezen we voor de vakken achter het doel aan Tribune Noord. Naast vakken A en AA (de gebruikelijke bezoekersvakken) zullen enkel op de tweede ring (vakken BB tem DD) extra plaatsen ter beschikking gesteld worden voor Besiktas supporters. De vakken B tem E/EE zullen vrij gehouden worden als neutrale zone. Op deze manier heeft de aanwezigheid van de Besiktas supporters het minste impact in onze Luminus Arena én kunnen wij onze eigen supporters samenbrengen op de lange zijde, die aansluit aan Tribune Zuid. Om zo voor een zo sterk mogelijk KRC Genk supporterslegioen te zorgen.

Het ongemak van deze eenmalige verhuis gebeurt dus met oog op de veiligheid in de Luminus Arena.

De supporters die van plaats veranderen kregen vandaag een mailtje en ontvangen hun nieuwe tickets later deze week. KRC Genk dankt elk van hen voor hun begrip en hoopt dat ze ons op 8 november zoals steeds massaal naar de overwinning schreeuwen.