za 03 nov 2018, 18:00
KRC Genk KRC Genk 1 - 1 Club Brugge Club Brugge

“Als we ons aan het wedstrijdplan houden en ons eigen spel spelen dan maakt het mij eigenlijk niets uit hoe Brugge de wedstrijd aanpakt,” dat vertelde Philippe Clement voor de wedstrijd. De Genkse coach kon geen beroep doen op Trossard en Lucumi. Hij verraste met een goed gestoffeerd middenveld waar zowel Heynen als Berge een plaats kregen. Paintsil en Zhegrova verdwenen naar de bank.

Brugge coach Ivan Leko zwaaide met lof naar de thuisploeg. “Chapeau voor het voetbal dat Genk brengt,” luidde het daar. “Ze staan terecht eerste. Maar Brugge zou Brugge niet zijn als we niet in onszelf zouden geloven en gaan voor de drie punten.”

Leko behield het vertrouwen in doelman Horvath en zette Vormer opnieuw op de bank. Ex-Genkspelers Schrijvers en Mata stonden wel in de basis.

Sterk gestart Genk staat 1 – 0 voor aan de rust.

De intenties van de thuisploeg waren van bij het eerste fluitsignaal duidelijk : druk zetten en hoog voetballen. Dat leverde al snel een voorzetpoging op voor Ndongala maar die ging de mist in. Aan de overkant zette Diatta Maehle in de wind maar Aidoo was op tijd terug om het schot af te blokken. Kort daarna lag Ndongala goed op de loer toen Maehle hem lanceerde. Dieumerci mocht zijn kans gaan maar Horvath stond goed opgesteld en stopte het schot.

In minuut elf toonde Samatta dat hij meer is dan een doelpuntenmachine. Hij stuurde Pozuelo meesterlijk door de Brugse defensie. De Spanjaard ging zijn kans maar het schot werd een voorzet over Horvath en Ndongala duwde van dichtbij binnen. Tot op het halfuur bleef het Genkse voetbal om van te snoepen. Pozuelo stuurde Uronen doorheen de Brugse verdediging maar Mechele kon in extremis nog afweren.

Brugge knokte zich in het derde kwartier terug in de wedstrijd en zorgde voor een weinig gevaar met schoten van Rits en Schrijvers maar die leverden vonden geen doel. Maar met goed verdedigend voetbal hield Genk Brugge af. De bezoekers speelden geen enkele kans bij elkaar en zo ging Genk verdiend met een 1 – 0 voorsprong de rust in.

Uitgerekend Schrijvers zorgt voor de 1 – 1.

Brugge ging stevig van start in de tweede helft. Schrijvers en Rits probeerden het van ver maar die schoten leverden niets op. Tot Schrijvers na negen minuten vanuit het niets een afvallende bal vlak naast de paal binnen trapte. 1 – 1 en alles was te herbeginnen. Vlak daarna hadden de bezoekers zelfs op voorsprong kunnen klimmen maar Wesley kopte van dichtbij naast.

Aan de overkant mocht Pozuelo een vrije trap nemen na een fout van Nakamba op Malinovskyi. De Spanjaard mikte de bal maar nipt over de kruising. Berge, die nog geen volledige wedstrijd in de benen had, werd op het uur vervangen door Dries Wouters. Even later had Genk geluk toen Aidoo keihard op de eigen lat kopte. Voor het Brugse doel had Samatta dan weer pech dat zijn schot maar net naast ging.

Genk begon weer te voetballen en combineerde goed. Pozuelo stak goed tot bij Uronen, de Fin zette scherp voor maar het schot van Heynen werd door Horvath met een beenveeg onschadelijk gemaakt. Pozuelo stuurde met nog acht minuten te gaan een slim balletje diep maar Heynen kon er met de schoentip niet aan. Met Zhegrova voor Ndongala bracht Clement vers bloed. Die toonde zich meteen met enkele gesmaakte dribbels die echter niets opleverden. Hij lanceerde nog wel Samatta die hard voorlangs schoot. Gescoord werd er niet meer en de topper leverde geen overwinning op.

Opstelling KRC Genk : Vukovic, Maehle, Aidoo, Dewaest, Uronen, Heynen, Berge (62’ Wouters), Malinovskyi, Pozuelo, Ndongala (73’ Zhegrova) en Samatta.

Opstelling Club Brugge : Horvath, Poulain, Wesley, Diatta (82’ Cools), Schrijvers (71’ Vormer), Nakamba (90’ + 2’ Ambrabat) , Vanaken, Denswil, Rits, Mechele en Mata.

Doelpunten :

11’ : 1 – 0 : Ndongala
54' : 1 - 1 : Schrijvers

Gele kaarten : 58’ Nakamba, 68’ Vanaken