22/11/18

Terugblik thuiswedstrijd Besiktas

Terugblik thuiswedstrijd Besiktas

Op 8 november speelde KRC Genk thuis in de Luminus Arena tegen de Turkse topclub Besiktas. Een mooie voetbalavond die we samen beleefden met meer dan 14.000 supporters. Het resultaat op het scorebord, 1-1, was belangrijk met het oog op overwinteren in Europa. Maar ook naast het veld was deze wedstrijd bijzonder en werd er heel wat over gesproken en geschreven.

Voor, tijdens en na de wedstrijd werd er vaak overlegd met alle betrokkenen. Gisterenavond was dit het geval in de Luminus Arena. Samen met het OSV, politie en Burgemeester Wim Dries blikten we terug en maakten we meteen enkele concrete plannen voor de toekomst.

Het was een zeer complexe wedstrijdorganisatie, waaruit alle partijen lessen trekken. Belangrijkste besluit is dat het bezoekersvak in de Luminus Arena niet meer zal uitgebreid worden op de manier zoals toen. De bezoekersvakken zijn A en AA, met wanneer nodig voor de veiligheid een bufferzone (bijvoorbeeld CL 3 en 4).

Het comfort én de wedstrijdbeleving van alle KRC Genk supporters blijft onze belangrijkste prioriteit, van parking tot stoeltje of staanplaats. Dit engagement gaat KRC Genk aan met al haar supporters. Want zonder die supporters geen voetbal. Samen zijn we Genk.  

Ouder Recenter