08-01-2019

Coach Clement is vooral tevreden dat hij omzeggens voor het eerst in vijf maanden de kans heeft om echt tactisch te trainen. Dat gebeurde dan ook op de namiddagtraining. Na de stabiliteitsoefeningen en de altijd weer tot hilarische taferelen leidende rondo mochten de jongens het grote veld op voor een tactische training. "We kunnen verschillende systemen spelen, maar het is toch altijd goed om een aantal variaties in te oefenen. We hebben nu de kans om dat te doen," vertelde Philippe Clement. Dat er ook naar hartelust en goed afgewerkt werd op doel zal onze coach ongetwijfeld al evenveel plezier gedaan hebben.

Ook 's ochtends stond er een training gepland. Die was opnieuw behoorlijk pittig. De uitgebreide activatie oefeningen zijn dan wel broodnodig maar ze zijn ook niet van de poes. Als daarna dan ook nog getraind wordt op combinatiespel waarbij iedereen constant in beweging moest blijven is het logisch dat onze jongens behoorlijk afgepeigerd naar de middagpauze mochten. Maar zoals Sander Berge het aan uw verslaggever vertelde tijdens de wandeling van de oefenvelden naar het hotel : "De eerste drie dagen waren loodzwaar. Toch hadden we ze nodig. Nu zakt het trainingsritme enigszins met het oog op de twee oefenwedstrijden. Het heeft ons goed gedaan, daarom zijn we voetballers."

Op woensdag wordt er maar een keer getraind. Na de middag mogen de spelers zich, ver van alle nieuwsgierige blikken, uitleven bij een potje paintballen.

 

 

Ouder Recenter