1-0 winst tegen Fortuna Sittard

10-01-2019

Na een korte ochtendtraining speelden we vandaag onze eerste oefenwedstrijd. Op het veld van La Nuncia was Fortuna Sittard, onze buren uit de Eredivisie, de tegenstander. De wedstrijd begon met twee snelle blessures voor Fortuna Sittard. Kapitein Wessel Dammers ging na een onschuldig duel tegen de vlakte, schreeuwend van de pijn moest hij naar de kant. Wij wensen Wessel een spoedig herstel!

Sittard verdediging staat pal

Even later namen we het spel volledig in handen. Gelegenheidskapitein Heynen heerste op het middenveld en zorgde voor een goede wisselwerking met Wouters en Fiolic. Die laatste kon de bal enkele keren goed klaarleggen, eerst voor Lucumi, daarna voor Seigers. Ook nieuwkomers De Norre en Borges lieten zich zien. Borges haalde enkele keren op snelheid de achterlijn en De Norre zocht de combinatie met Zhegrova. Net voor de rust ging Zhegrova knap voorbij de doelman, maar zijn schot werd op de lijn gekeerd door de Sittard verdediging. Een 0-0 was de stand aan de rust.

Topschutter Samatta aan het kanon!

Bij het begin van de tweede helft was het Fiolic die met twee mooie kansen bijna de score kan openen. Daarna was het spel in evenwicht. Coach Philippe Clement koos na 60' voor maar liefst tien nieuwe jongens, alleen doelman Vandevoordt bleef staan. Kapitein Pozuelo zette al snel eerst Gano en daarna Samatta voor doel, maar zij zagen telkens een verdediger van Sittard op hun weg. Daarna was het topschutter Samatta die, met een harde kopbal op hoekschop van Pozuelo, de 1-0 op het scorebord zette. Ook Trossard, Gano en Malinovskyi kregen nog enkele kleine kansen, maar de 1-0 bleef de eindstand van deze wedstrijd.

Enkele reacties voor KRC Genk TV en wedstrijdbeelden volgen later

Opstelling KRC Genk: Vandevoordt, Borges, Seigers, Lucumi, De Norre, Wouters, Heynen, Fiolic, Zhegrova, Ndongala en Ingvartsen.

Opstelling KRC Genk (na 60'): Vandevoordt, Uronen, Dewaest, Aidoo, Trossard, Piotrowski, Berge, Malinovskyi, Pozuelo, Gano en Samatta.

Doelpunten :

74’ : 1 – 0 : Samatta

Ouder Recenter