2-2 gelijkspel tegen Schalke 04

11-01-2019

Op de laatste dag van de winterstage in Benidorm speelden we onze tweede en laatste oefenwedstrijd. Op het terrein van Benidorm CD was het Duitse Schalke 04 de tegenstander. De ploeg staat op dit moment op een 13e plaats in de Bundesliga.

Hoog tempo in de eerste helft

Na tien afwachtende minuten ging het tempo bij beide teams de hoogte in. Het eerste schot op doel kwam op naam van Trossard na een combinatie met De Norre. Enkele minuten later was het Gano die de score bijna kan openen nadat Samatta goed druk zette op de Schalke doelman. Ook de Duitsers kwamen dichtbij het openingsdoelpunt, maar Nordin Jackers zat er tot twee maal toe goed tussen.

Op het kwartier konden we alsnog op voorsprong komen. Het was Malinovskyi die met een scherpe corner Dewaest kon bereiken, die hoefde de bal maar binnen te koppen. Niet veel later kwam Schalke opnieuw op gelijke hoogte. Een vrije trap vloog voorbij de verdediging tot aan de tweede paal, waar Schalke speler Uth de 1-1 tegen de netten knalde.

Op het half uur lieten onze jongens even hun klasse zien met tiki-taka voetbal. De bal ging vlot van voet tot voet bij Pozuelo, Malinovskyi en Trossard. Die laatste trapte enkele minuten later de bal heerlijk in de kruising voorbij de doelman van Schalke04. Opnieuw een verdiende voorsprong voor onze jongens. 2-1, meteen ook de stand bij de rust.

Tien nieuwe namen op het uur

Een potig Schalke bij de start van de tweede helft. Zowel Trossard, Pozuelo als Uronen incasseerden enkele rake trappen. Net voor het uur kwam Schalke terug op gelijke hoogte. Een voorzet vanop links waaide net over Uronen en Schöpf kon binnentrappen. Op het uur was het wisselen geblazen, maar liefst 10 nieuwe namen kwamen op het terrein, enkel Jackers bleef staan. Borges, Lucumi, Wouters, Seigers, Heynen, Piotrowski, Paintsil, Ndongala, Zhegrova en Ingvartsen waren de nieuwe namen.

Daarna was het een rustiger tempo in de tweede helft. Beide ploegen hadden er een vermoeiende stage opzitten. Even claimden we nog een strafschop na een fout op ‘Joske’ Paintsil, maar de scheidsrechter floot hem niet. Vijf minuten voor tijd was het bijna Ndongala die ons toch nog op voorsprong kon brengen, maar zijn poging ging over doel.

Opstelling KRC Genk: Jackers, Uronen, Dewaest, Aidoo, De Norre, Trossard, Berge, Malinovskyi, Pozuelo, Gano en Samatta.

Opstelling KRC Genk (na 60'): Jackers, Borges, Lucumi, Wouters, Seigers, Heynen, Piotrowski, Paintsil, Ndongala, Zhegrova en Ingvartsen.

Doelpunten :

17’ : 1 – 0 : Dewaest
20’ : 1 – 1 : Uth
31’ : 2 – 1 : Trossard
57’ : 2 – 2 : Schöpf

Na de wedstrijd reageerden Neto Borges en coach Clement bij KRC Genk TV.

Ouder Recenter