In voetbalseizoen 18-19 lanceerden de Pro League en Proximus een officiële EA SPORTS FIFA 19 competitie in België. Tijdens de voorrondes in het najaar van 2018 kregen de supporters van elke club de kans om voor hun favoriete club te spelen. De winnaars van die voorrondes gaven op 18 januari de aftrap van een kampioenschap tussen de 16 clubs van de Jupiler Pro League.

Voor onze club namen maar liefst 600 supporters deel aan de voorrondes om KRC Genk te mogen vertegenwoordigen in het tornooi. De club organiseerde een finale screening waarin niet alleen de FIFA skills getest werden, maar ook de match met het club DNA. Daaruit kwam de 26-jarige Wesley Campana uit Herk-De-Stad, in het spel bekend onder de naam coltof10, als E-speler voor KRC Genk.

Vanaf 18 januari zullen de eerste acht speeldagen te bekijken zijn op de E-sportswebsite van Proximus, YouTube en Twitch. De hoogtepunten kan je zien op het Zoom-kanaal van Proximus TV of www.proximus-sports.be/esports. Vanaf speeldag 24 in de Jupiler Pro League op 1 februari zullen de ePro League wedstrijden te zien zijn een half uur voor de start van de eigenlijke voetbalwedstrijden, op hetzelfde tv-kanaal als de wedstrijd zelf. Supporters zonder Proximus abonnement kunnen online terecht op YouTube en Twitch. Achteraf kan je de wedstrijden herbekijken op www.proximus-sports.be/esports.

Wesley werd vandaag voorgesteld met een tof filmpje dat je hieronder kan herbekijken. KRC Genk zal verslag uitbrengen van de prestaties van Wesley op haar social media kanalen.

Succes Wesley! Forza Racing!!