Verrassend 1 - 2 verlies tegen Moeskroen.

26-01-2019

Coach Clement moest het doen zonder kapitein Pozuelo die in St-Truiden tegen zijn vijfde gele kaart aanliep. Bovendien vielen deze week ook Berge en Uronen uit. “Maar de vervangers staan klaar. Zowel De Norre, Neto als Wouters zijn inzetbaar Ik heb enkele dingen uitgeprobeerd. We zien wel wat het wordt.

“Moeskroen is een veel betere ploeg dan de rangschikking doet uitschijnen,” vertelde Clement nog. “Als je hun volledige wedstrijden bekijkt zie je dat ze echt wel kunnen voetbellen. Alleen aan efficiëntie ontbrak het. Daar hebben ze met Awoniyi iets aan gedaan.”

Moeskroen coach Bernd Storck had heel wat afwezigen. “Maar ik heb genoeg wisselmogelijkheden,” aldus de Duitser. “We hebben niets te verliezen in Genk. Als we collectief spelen dan kunnen we daar echt iets gaan halen. Ze hebben overigens ook een aantal afwezigen.” Genkie Manuel Benson mocht als huurling van Genk niet spelen.

Strafschop van Leye zet Genk op achterstand.

De thuisploeg begon als een speer aan de wedstrijd. Malinovskyi zocht en vond zijn linker maar zijn pegel spatte uiteen op de paal. Moeskroen kwam stilaan toch in de wedstrijd. Nieuwkomer Borges moest zich in de baan van een schot van Vandurmen gooien. Awoniyi pikte de afvallende bal mee en ging dan over het been van Aidoo neer. Eerst gaf Boterberg geel voor een schwalbe maar op vraag van de VAR ging hij toch de fase herbekijken op het schermpje. Hij wijzigde zijn beslissing, geen geel voor Awoniyi en de bal op de stip voor Moeskroen. Mbaye Leye zette de strafschop feilloos om.

Genk liet zich niet kennen en scoorde tegen via Trossard. Maar scheidsrechter Boterberg keurde de treffer af voor een licht contact van Samatta met doelman Butez in de kleine rechthoek. Kort daarna leidde een lang uitgesponnen een-twee tussen Ndongala en Trossard ei zo na tot een own doelpunt voor Moeskroen. Godeau wilde de voorzet van Ndongala wegwerken maar trapte tegen zijn ploegmaat Boya. De bal ging maar net naast. Malinovskyi snelde dan de zestien binnen maar ook hij werd in extremis afgestopt.

Aan de overkant was Awoniyi gevaarlijk. Aidoo moest vol aan de bak om hem het koppen te beletten. Dan schreeuwde al wat Genk was om een strafschop. Samatta kon op doel trappen maar werd aangetrapt door Vojvoda. Boterberg zag er geen graten in en ook de VAR vond het geen strafschop. Op slag van rust snelde Maehle de zestien binnen en legde breed op Trossard maar die kon niet afwerken. De thuisploeg kwam vlak daarna goed weg toen Bakic kon doorbreken. Hij probeerde met een stiftertje Jackers te verrassen maar trapte naast. We gingen rusten met een 0 – 1 achterstand.

Verrassend verlies.

Philippe Clement begon de tweede helft met Fiolic in de plaats van Wouters. Nadat Malinovskyi een vrije trap vanop twintig meter hoog over trapte gooide de Genkse coach Gano in de strijd ten koste van Ndongala. Maar het bleef zoeken voor de thuisploeg. Malinovskyi stak goed diep tot bij Gano maar diens voorzet week af op een Henegouwse voet in de handen van Butez.

Genk bleef aandringen maar moest uitkijken. Leye kon van dichtbij uithalen maar Jackers was bij de pinken en belette de dubbele achterstand. Op de tegenaanval knalde Samatta loeihard op de vuisten van Butez. Maar de verdiende gelijkmaker viel toch. Bij de elfde hoekschop voor Genk vergat Moeskroen Dewaest centraal voor doel. Die duwde van dichtbij de 1 – 1 binnen.

Genk ging verder op zijn elan. Samatta stuurde Maehle diep. Die rolde de verdediging op en trapte op doel maar hij trof de verste paal. Trossard speelde dan Fiolic aan maar Boya stopte de Kroaat af. Kort daarna week een schot van Malinovskyi af op een Henegouwse rug en dwarrelde ei zo na in doel.

Het doelpunt dat Genk verdiende kwam er niet. Integendeel, het was Moeskroen dat scoorde. Uit het niets snelde Awoniyi Borges voorbij en duwde het winnende doelpunt onder Jackers tegen de touwen.

Opstelling KRC Genk : Jackers, Maehle, Aidoo, Dewaest, Borges, Heynen, Wouters (46’ Fiolic), Malinovskyi, Ndongala (57’ Gano), Trossard en Samatta.

Opstelling R. E. Moeskroen : Butez, Dussenne, Friede, Awoniyi, Boya, Leye, Bakic, Gulan, Vojvoda, Vandurmen (81’ Pierrot) en Godeau.

Doelpunten :

17’ : 0 – 1 : Leye (strafschop)
74’ : 1 – 1 : Dewaest
91’ : 1 – 2 : Awoniyi

Gele kaarten : 28’ Godeau, 45’ Bakic, 63’ Fiolic, 78’ Boya; 79’ Vojvoda, 83’ Butez

Rode kaarten :

Scheidsrechter : Jan Boterberg

Toeschouwers : 17.265

 

Ouder Recenter