za 02 feb 2019, 20:30
W. Beveren W. Beveren 1 - 2 KRC Genk KRC Genk

“Ik verwacht niet dat Waasland-Beveren anders gaat spelen dan het al altijd gedaan heeft dit seizoen,” vertelde coach Clement vooraf. “Vanuit een goede organisatie en rekenen op de snelle counter. We zullen die organisatie moeten ontwrichten en daarom ben ik blij dat we opnieuw kunnen rekenen op Alejandro Pozuelo.”

Danny Vukovic nam zijn plaats onder de lat terug in en Casper De Norre vierde zijn debuut als linkerflankverdediger.

Het valt niet dikwijls voor dat een trainer het spijtig vind dat zijn tegenstander op de vorige speeldag verloor. Dat was wel het geval voor Waasland coach Custovic. “Want dan zal Genk gebeten zijn op eerherstel en dat zal het voor ons moeilijker maken,” luidde het.

Verrassend doelpunt Boljevic.

Genk gaf meteen het tempo aan bij het begin van de wedstrijd. Maar meer dan twee hoekschoppen en een schot vanuit de tweede lijn van Trossard dat over ging leverde dat niet op. Maehle kon kort daarna nog eens uithalen maar zijn schot ging naast. Het openingsdoelpunt viel uit de lucht aan de overkant. Een vrije trap geraakte niet weg uit de Genkse zestien, Boljevic legde de bal mooi stil met rechts om dan met zijn linker vernietigend uit te halen. Vukovic had geen kans en de 1 – 0 stond op het scorebord.

Genk liet zich niet kennen en antwoordde met Samatta die op kracht doorging maar zijn schot afgeblokt zag door Moren. Vukovic moest even later Boljevic van zijn tweede doelpunt houden toen die, al of niet vanuit buitenspel, alleen mocht doorgaan. De Australiër kweet zich voorbeeldig van zijn taak. Op het halfuur combineerden Samatta en Ndongala maar Didi mikte voorlangs. Een harde vrije trap van Malinovskyi vanop zo’n dertig meter zoefde even later niet eens zo ver naast.

De Norre haalde kort daarna de achterlijn, legde terug tot bij Trossard maar die joeg het leer hoog over. Vlak daarna werd Ndongala aangetikt in de zestien. Boucaut vond het niet genoeg om in te grijpen en ook de VAR voelde zich niet geroepen om op te treden. Genk dwong, onder impuls van een hard werkende Malinovskyi, nog wel drie hoekschoppen af maar kon niet scoren. We gingen de rust in met een doelpunt achterstand.

Samatta en Pozuelo met de doelpunten, Vukovic met de cruciale redding.

De eerste goede actie die naam waardig kwam van Samatta na vier minuten in de tweede helft. Pozuelo stuurde hem door de Waaslandse verdediging maar doelman Roef kon redden met de voet. Vlak daarna legde Ndongala met de borst af tot bij Pozuelo maar onze kapitein trapte zwak in de handen van doelman Roef. Een kopbal van Aidoo werd dan nog net voor het doel opgeruimd maar op het uur was het wel raak. Een scherp aangesneden hoekschop van Malinovskyi werd door wie anders dan Samatta tegen de touwen gebuffeld met het hoofd. De wedstrijd kon opnieuw beginnen.

De voor Ndongala ingekomen Paintsil kreeg dan twee keer tereke de kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Eerst vond hij de brede bast van doelman Roef op zijn weg toen Pozuelo hem door de verdediging stuurde en even later recupereerde hij een schijnbaar verloren om die dan ei zo na nog voorbij Roef te krullen.

Met nog goed tien minuten te gaan kwam Genk goed weg toen Andrijasevic plots alleen voor Vukovic opdook maar de Australiër had een meesterlijke reflex in huis en behoedde zijn ploeg voor de achterstand. Die redding werd twee minuten later nog belangrijker. Toen hield Malinovskyi op zijn eentje de volledige thuisverdediging aan de praat om dan breed te stiften tot bij Pozuelo. Pozo duwde met buitenkantje links de 1 – 2 op het bord.

Een poging van Leandro Trossard belandde nog in de  handen van doelman Roef en Paintsil werd nog eens diep gestuurd door Malinovskyi. Hij omspeelde de doelman maar besloot dan in het zijnet. Het eindoffenief van de thuisploeg leverde niets meer op en zo ging Genk aan de haal met de drie punten.

Opstelling Waasland-Beveren : Roef, Moren, Boljevic, Bizimana, Vanzo (79’ Lulic), Verstraete (87’ Milosevic), Ampomah (73’ Forte), Caufriez, Vukotic, Andrijasevic en Schryvers.

Opstelling KRC Genk : Vukovic, De Norre, Dewaest, Aidoo, Maehle, Heynen, Malinovskyi, Pozuelo (89’ Ingvartsen), Ndongala (59’ Paintsil), Trossard en Samatta.

Doelpunten :

11’ : 1 – 0 : Boljevic
60’ : 1 – 1 : Samatta
84’ : 1 – 2 : Pozuelo

Gele kaarten : 26’ Verstraete, 47’ Ampomah, 61’ Heynen, 72’ Vukotic, 91’ Lulic