Overwicht niet omgezet in doelpunten : 0 - 0 tegen Antwerp.

24-02-2019

Onze schitterende Europese campagne eindigde tegen Slavia Praag. Maar niet getreurd, na het gelijkspel tussen Anderlecht en Club Brugge eerder op zondag konden we weer uitlopen. Meer zelfs, mits winst, waren we opnieuw verzekerd van Europees voetbal volgend seizoen.

“We zullen als mannen moeten reageren, niet als jongetjes,” vertelde coach Clement voor de wedstrijd. “Mijn groep maakt alleszins geen geslagen indruk. Iedereen wil reageren en de juiste lessen trekken.”

Tot zijn grote tevredenheid geraakten zowel Vukovic, Heynen en De Norre speelklaar. Vergeleken met de wedstrijd tegen Slavia Praag stonden Aidoo en Ndongala aan de aftrap ten nadele van Lucumi en Ito.

Bij Antwerp geen selectieproblemen. Coach Bölöni kan alleen niet beschikken over de geschorste Lamkel Zé.

Ruim overwicht maar geen doelpunten.

Het eerste schot tussen de palen was van Leandro Trossard. Bolat had er geen enkele moeite mee. De Antwerpse doelman moest ook tussenkomen toen Ndongala Van Damme voorbijsnelde en scherp voor trok. Bolat punchte weg voor de neus van Samatta. Diezelfde Ndongala week even later uit naar de linkerflank. Hij zette Opare in de wind en legde terug tot aan de stip. Heynen nam de bal in een tijd op de slof maar trapte hoog over.

Iets voor het halfuur kwamen de bezoekers de neus aan het venster steken. Vukovic moest redding brengen op een schot van Yatabaré vanop korte afstand  en even later zag Owusu een poging via een Genkse voet in hoekschop gaan op voorzet van Juklerod. Tien minuten later kwam een afgeweken hoekschop voor de rechter van De Norre. Dewaest was blijven hangen aan de tweede paal en kon de voorzet van Casper op doel koppen. Bolat zette er zijn brede bast voor en voorkwam de openingstreffer. De Antwerpse doelman bleef zich onderscheiden. Hij weerde een hoekschop af maar Ndongala nam de afvallende bal meteen op de slof. Opnieuw stond Bolat paraat. Aidoo kon evenmin afwerken. Ondanks het overwicht kwam de thuisploeg niet tot scoren, de dubbele nul bleef op het bord aan de rust.

Ook in de tweede helft geen doelpunten.

De tweede helft begon iets minder fel dan de eerste. Pas na tien minuten kregen we de eerste opwinding. Heynen nam aan op de rand van de zestien maar trapte dan hoog over. Bolat moest zich uitrekken om een voorzet van Maehle te onderscheppen. Pozuelo probeerde dan de bal over Bolat te stiften maar opnieuw bleek de Antwerpse doelman te groot. Kort daarna stond De Norre aan het kanon. Zijn schot ging over.

Naar de andere kant dan waar Vukovic twee keer redding moest brengen. Eerst op een kopbal van Owusu en dan op de poging van Haroun uit de rebound. Even later nam Maehle een afvallende hoekschop op de slof maar de bal ging naast. De ingevallen Ito kon kort daarna ei zo na voor het eerst scoren voor zijn ploeg. Hij aarzelde iets te lang om af te drukken vlak voor doel en Van Damme kon in extremis in hoekschop duwen.

Met Paintsil voor Ndongala kwam er nog wat meer vers bloed op het veld. Joseph trok met nog twee minuten te gaan naar binnen en haalde dan uit met rechts. Zijn pegel ging maar nipt naast. Dat was meteen het laatste noemenswaardige wapenfeit van de wedstrijd. Genk had voortdurend het overwicht maar kon tegen een stug Antwerp niet scoren.

Opstelling KRC Genk : Vukovic, Maehle, Aidoo, Dewaest, De Norre, Heynen, Malinovskyi, Pozuelo, Ndongala (76’ Paintsil), Trossard (62’ Ito) en Samatta.

Opstelling Royal Antwerp FC : Bolat, Opare, Juklerod, Hairemans, Refaelov (84’ Simao), Arslanagic, Owusu, Van Damme, Haroun, Yatabare en Mbokani.

Doelpunten :

Gele kaarten : 19’ Haroun, 74’ Hairemans, 80’ Owusu, 83’ Aiwoo, 89’ Mbokani, 91’ Heynen, 93’ Arslanagic

Rode kaarten :

Scheidsrechter : Lawrence Visser

Toeschouwers : 18.031

Ouder Recenter