Felbevochten 1 - 1 gelijkspel in Charleroi

02-03-2019

Coach Clement keek met vertrouwen vooruit naar de wedstrijd in Charleroi. “Het is nu al een uitstekende seizoen. Stel dat we straks een Europees ticket kunnen veilig stellen, dat zou een record voor onze club zijn. Dat is al een mooie uitdaging op zich.”

Na het verlies op de voorbije speeldag kreeg Charleroi zowat zijn laatste kans om een ticket in Play-Off 1 veilig te stellen. “Toch denk ik niet dat ze daarom anders zullen spelen,” vertelde Clement nog. Coach Mazzu zal niet snel zijn manier van spelen veranderen. Net zo min als wij overigens. We gaan uit van onze eigen kracht.”

De voorbije week waarde het griepvirus rond in de Genkse kleedkamer. Onder meer Fiolic en Uronen waren daar al het slachtoffer van. Vorige vrijdag vielen ook Samatta en Piotrowski ten prooi. De Tanzaniaan geraakte niet speelklaar. Hij werd vervangen door Gano. Lucumi en Uronen begonnen achterin in de plaats van Aidoo en De Norre.

Charleroi coach Felice Mazzu besefte maar al te goed dat zich plaatsen voor Play-Off 1 geen sinecure zou zijn. “Maar we zijn het aan onszelf en aan onze supporters verplicht om daar alles voor te doen,” luidde het. “Genk heeft misschien wel een paar mindere wedstrijden achter de rug. Toch blijft het de beste en meest uitgebalanceerde ploeg van België. Maar zeker thuis moeten we iets laten zien.”

Mazzu verraste met liefst vijf wijzigingen. Busi, Diandy, Willems, Dessoleil en Bruno betaalden het gelag voor de wanprestatie van afgelopen speeldag. In hun plaats speelden Henen, Martos, Marinos, Hendrickx en Nurio.

Eindelijk weer een doelpunt voor Heynen.

Charleroi opende met pogingen van Hendrickx en Morioka die zonder gevolg bleven. Martos moest dan een hoekschop toestaan. Pozuelo koos verrassend voor Ndongala maar diens schot werd afgeblokt. Kort daarna kwam Malinovskyi bij de bal na een nieuwe hoekschop. De loeier van de Oekraïner ging over.

Genk speelde de bal goed rond en drukte het tempo. Pozuelo stak goed door tot bij Ndongala maar die stuitte op de uitgekomen Penneteau. Uronen vervolgde met een voorzet tot bij Gano. Die controleerde nog en gaf zo de kans aan Angella om terug te komen en de poging af te blokken. In de herneming stopte Penneteau het schot van Ndongala.

Naar de overkant dan waar Osimhen diep gestuurd werd door Morioka maar Vukovic kwam snel uit zijn kooi en voorkwam verder onheil. Ilaimaharitra gooide dan snel in tot bij Marinos. Die probeerde het met buitenkant rechts maar de bal ging voorlangs. Dan vond Morioka Osimhen. Vukovic had zijn hoek goed verkleind en stopte het schot met buitenkant rechts.

Charleroi bleef aandringen. Heynen speelde ongewild Osimhen aan maar die kon onder druk van Dewaest niet afwerken. Tijd om iets terug te doen vonden ze bij Genk en Maehle knalde een cross van Malinovskyi met links nipt naast. Het doelpunt viel kort daarna. Maehle bediende Trossard. Angella kon zijn poging nog afweren maar in de herneming knalde Heynen de 0 – 1 binnen.

Charleroi antwoordde met een afgelegde bal van Henen tot bij Gholizadeh maar zijn poging week af op een Genks lichaam. Aan de overkant zette Trossard voor tot bij Gano. Zijn tikje met rechts ging voorlangs. Minuten later probeerde Zinho het met een lob maar trapte in de handen van Penneteau. Lucumi en Dewaest hielden met vereende krachten Osimhen van een doelpunt toen die een voorzet van Ilaimaharitra probeerde om te zetten. Vukovic stopte nog een poging van de languit vallende Osimhen en daarmee zat het erop voor de eerste helft.

Henen maakt gelijk.

Genk begon de tweede helft met druk. Dat leverde drie hoekschoppen op rij op maar kansen kwamen er niet van. Een vrije trap van Malinovskyi geraakte nog tot bij Trossard aan de tweede paal maar die kwam niet tot koppen. Ondanks de Genkse druk scoorde Charleroi de gelijkmaker. Henen kwam naar binnen en krulde de bal in de kruising.

Charleroi werd dan twee keer kort na elkaar bij doelrijpe kansen terecht afgevlagd voor buitenspel al stond Vukovic wel paraat om in te grijpen als dat nodig zou geweest zijn. Even later had Genk wel wat geluk. Gholizadeh wipte de bal over Danny maar ook voorlangs.

Coach Clement bracht Ito in voor Ndongala en kort daarna ook Ingvartsen voor Gano. Na een fout op de Japanner mocht Malinovskyi een vrije trap nemen. De bal belandde op het hoofd van Dewaest maar de kopbal ging over. Trossard moest aan de overkant puik verdedigend werk verrichten toen Osimhen in schietpositie kwam.

Ito ging aan de haal over rechts maar zijn voorzet werd door Ingvartsen net naast gedevieerd. Seconden later speelde Heynen snel in op Pozuelo. Pozo probeerde het in een tijd uit de draai maar Penneteau ging goed plat. Vukovic toonde zich dan weer van zijn beste kant. Osimhen nam over van Morioka maar de Australiër lag in de weg. Ito stond dan plots oog in oog met doelman Penneteau maar geraakte er niet voorbij. Een boeiende wedstrijd eindigde zo op een 1 – 1 gelijkspel.

Opstelling R.C.S.Charleroi : Penneteau, Henen (72’ Bruno), Martos, Marinos, Hendrickx, Nurio, Ilaimaharitra, Angella, Morioka, Osimhen en Gholizadeh (86’ Perbet).

Opstelling KRC Genk : Vukovic, Maehle, Dewaest, Lucumi, Uronen (89’ De Norre), Heynen, Malinovskyi, Pozuelo, Ndongala (66’ Ito), Trossard en Gano (69’ Ingvartsen).

Doelpunten :

25’ : 0 – 1 : Heynen
57’ : 1 – 1 : Henen

Gele kaarten : 26’ Pozuelo, 45’ Angella, 59’ Henen, 94’ Nurio

Rode kaarten :

Scheidsrechter : Wim Smet

Toeschouwers : 9.810

Ouder Recenter