Drie levensbelangrijke punten : Genk wint met 0 - 1 in Gent.

27-04-2019

AA Gent speelt op 1 mei de bekerfinale tegen KV Mechelen. “Dat hoeft geen nadeel te zijn,’ aldus Philippe Clement. “Een speler die tegen ons door de mand valt zal ook weinig kans maken om die finale te spelen. Ik verwacht dus een scherp Gent. Ook al omdat hun voorzitter De Witte de grote gangmaker van de Play-Offs is. Hij zal zeker willen dat zijn ploeg voluit gaat.”

De Genkse coach kon opnieuw beschikken over zo goed als zijn volledige kern. Enkel Neto Borges was out met een geblokkeerde rug. Clement wijzigde de basiself die wonnen tegen Standard niet.

Bij AA Gent waren ze op zoek naar hun eerste overwinning in Play-Off 1. Timothy Derijck verwoordde het als volgt : “We beginnen aan elke match zoals altijd, om te winnen. We hebben altijd laten zien dat we mooi en verzorgd voetbal kunnen brengen. Gelukkig spelen we tegen een ploeg die dat ook wil.”

Gent coach Jess Thorup vond de wedstrijd de ideale voorbereiding op de bekerfinale. “Het is moeilijk maar we moeten die finale nu even uit ons hoofd zetten. Enkele deze wedstrijd telt.”

Ook bij AA Gent geen selectieproblemen. Thorup kon beschikken over zijn volledige spelerskern. Chakvetadze en Yaremchuk verdwenen uit de kern. David begon op de bank. Odjidja, terug na drie weken schorsing, Dejaegere en Kvilitaia stonden in de basis.

Gesloten eerste helft.

De eerste helft bleef lang op slot. Er waren wel pogingen van onder meer de opgerukte Souquet, Odjidja en twee keer Trossard aan de overkant. Gent trok zich snel terug bij balverlies en de bezoekers geraakten er niet door. Dan probeer ik het maar van ver dacht Trossard maar Kaminksi zweefde de bal uit de lucht.

Aan de overkant moest Vukovic nog voor het halfuur een prima redding uit zijn brede bast toveren. Hij ging erg snel naar de grond toen Asare van net buiten de kleine rechthoek in één keer de bal op de slof nam. Met nog vier minuten op de klok in de eerste helft viel er dan toch een doelpunt. Ito recupereerde de bal op het middenveld. Foutief zo vonden ze bij Gent maar de Japanner mocht doorgaan. Hij omspeelde alles en iedereen en prikte dan binnen. Maar de VAR strooide roet in het eten en Lardot kwam terug op zijn beslissing. Hij floot alsnog voor een fout van Ito en zo ging het doelpunt niet door. Het bleef bij een 0 – 0 tussenstand aan de rust.

Juweeltje van Trossard zorgt voor belangrijke punten.

Ook de tweede helft kwam moeilijk op gang. Vukovic moest wel even goed plat toen Dejaegere hard op doel trapte. Dan had Genk pech. Jhon Lucumi die aan uitstekende Play-Offs bezig was moest geblesseerd naar de kant. Hij werd vervangen door Aidoo.

Tien minuten na de rust viel het bezoekende doelpunt uit de lucht. Malinovskyi speelde goed in bij Trossard. Die kapte voorbij zijn man en krulde dan de bal enig mooi in de kruising. Genk bleef de toon aangeven. Ito werd gelanceerd door Maehle en bracht voor. Samatta probeerde het met een omhaal maar trapte naast. Trossard probeerde een krul met links maar die stond niet goed afgesteld en de bal ging over en naast.

Kaminski moest dan alles uit de kast halen toen Heynen Ito lanceerde. De Japanner geraakte niet voorbij het Gentse sluitstuk. Bij die fase geraakte Gent aanvoerder Asare geblesseerd. Pech voor Gent zo vier dagen voor de bekerfinale. Samatta creëerde nog een kans voor zichzelf maar pegelde die pal op Kaminski. Even later bereikte een gemeten voorzet van Malinovskyi Ito aan de tweede paal. Maar de poging van de Japanner geraakte niet tussen de palen. Dan was de kans voor Samatta kort daarna mooier. Trossard zonderde hem af voor doel maar de Tanzaniaan trapte van dichtbij naast. Het schot van Trossard in blessuretijd had een beter lot verdiend. Leandro zocht zijn linker maar zag zijn schot afketsen op de paal. Het bleef bij het ene doelpunt van Trossard en Genk graaide drie levensbelangrijke punten mee uit de Ghelamco arena.

Opstelling AA Gent : Kaminski, Souquet, Verstraete, Odjidja (65’ Bezus), Sorloth, Kvilitaia (57’ David), Dejaegere, Asare (76’ De Smet), Bronn, Esiti en Derijck.

Opstelling KRC Genk : Vukovic, Uronen, Lucumi (52’ Aidoo), Dewaest, Maehle, Berge, Malinovskyi, Heynen, Trossard, Ito (92’ Paintsil) en Samatta.

Doelpunten :

55’ : 0 – 1 : Trossard

Gele kaarten : 55’ Kvilitaia, 66’ Heynen, 70’ Maehle, 79’ Souquet

Rode kaarten :

Scheidsrecher : Jonathan Lardot

Toeschouwers : 19.199

Ouder Recenter