Malinovskyi, Berge en Clement genomineerd voor Gala van de Profvoetballer

29-04-2019

Op maandag 6 mei organiseert de Pro League in samenwerking met Sportspress het Pro League Gala van de Profvoetballer in Autoworld Brussel.

De spelers van de Jupiler Pro League en de Proximus League konden zelf hun stem uitbrengen in volgende categorieën: Beste speler in Jupiler Pro League, Beste speler in Proximus League, Rookie of the year in de Jupiler Pro league, Beste coach in de Jupiler Pro League, Beste scheidsrechter in de Jupiler Pro League.

Daarnaast worden op de gala-avond ook awards uitgereikt voor beste community-werking en de beste grasmat van de Pro League. De trofeeën van Gouden Stier, Pro Assist en Clean Sheet worden tijdens de laatste speeldag van de Play offs uitgereikt.

Voor KRC Genk trekken er maar liefst drie genomineerden richting Brussel: Ruslan Malinovskyi gaat de strijd aan met Hans Vanaken (Club Brugge) en Alejandro Pozuelo in de categorie Profvoetballer van het jaar. Sander Berge werd samen met Zinho Vanheusden (Standard) en Yari Verschaeren (Anderlecht) genomineerd als Rookie of the year. Bij de coaches gaat het tussen Philippe Clement, László Bölöni (Antwerp) en Ivano Leko (Club Brugge). Ook voor beste community-werking en beste grasmat komen we in aanmerking voor een prijs.

Duimen dus voor KRC Genk. Je kan het gala vanaf 21u live volgen op de website van de Pro League (jupilerproleague.be) of via krcgenk.be.

Ouder Recenter